06. 12. 2021.
​KRATKO I JASNO: Vučurevićevo dodičenje

​KRATKO I JASNO: Vučurevićevo dodičenje

​KRATKO I JASNO: Vučurevićevo dodičenje

Pucnji iznad Trebinja kao da su predvidjeli da zemlja ispod Neba Svetog Vasilija neće narednih godina ni vidjeti, a ni čuti ništa osim  galame, buke, psovki, bolje rečeno – ništa osim pucanja u prazno.

Slavko Vučurević je uspio u jedom, a za to mu se mora čestitati jer to nije bilo lako: nadmašio je Milorada Dodika u količini masnoće kojom njegove uvrede zrače i u neprestanom nizanju teških riječi svaku put kada bi ga neko pitao za Dodika.
Rekao bi čovjek da su najgori neprijatelji, a nisu. Naprotiv – skoro da su isti.

Vrijeđao je Slavkan Milorada na svakom koraku i na svakom ćošku.

Ima nešto neobično ružno kada se uporedi ljepota Trebinja i njegove okoline sa riječnikom ovog čovjeka koji sada vodi grad. Kao da sa svakom Slavkovom psovkom i upljuvkom, te pucanjem iz pištilja njegovih drugova, pada i osipa se kamen sa trebinjske tvrđave, pločnika, mostova, hramova i starih zgrada. Kao da vene grožđe i suše se smokve.

Realnost kaže da je to i bukvalno tako.

Vučurević je u svom mandatu nastavio sve najgore tradicije prethodne vlasti i kao što je Dodika nadmašio psovkama  – nadmašio je njegov SNSD i svog prethodnika Dobrosava Ćuka u stvarima koje Trebinju ne mogu pomoći. U vrijeme prvog mandata Dobroslava Ćuka  za plate administracije iz budžeta se izdvajalo 2 200 000 KM, a na kraju njegovog drugog mandata – 6 300 000 maraka. Vučurević koji je u kampanji naobećavao svašta, a posebno smanjenje troškova administracije, budžetska izdvajanja za plate povećao je na 8 470 000 maraka.

U pauzama Dok je uzimao mirisni mediteranski vazduh kako bi što jače urlikno da ga čuje Dodik u Banjaluci, Slavkan je naš biser-grad još zadužio za preko tri miliona KM i prodao još malo gradske imovine.

Prije nego što je to uradila vlast Obrena Petrovića u Dobuju, Vučurević je novinarima skoro zabranio prisustvo sjednicama skupštine da ne bi snimali kako se odbornici svađaju. I po ovome Vučurević se ugledao na SNSD koji je veteran u igrama izbjegavanja nepoželjnih novinara: od zabrane ATV-u da izvještava iz njihovog izbornog štaba, do zabrane komuniciranja sa BN televizijom.

Sve tražeći što jače, što zvunije poređenje, Dodika je poredio i sa ustašama i tako očigledno umanjivao strahotu zločina NDH.
Prošli gradonačelnik Trebinja bio je tihog glasa, ovaj sadašnji je galamdžija. Ako bude sreće naredni bi mogao šutiti i raditi.

(Kontakt radio/Željko Svitlica)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender