30. 11. 2021.
Avion nosio zapaljive baterije

Avion nosio zapaljive baterije

Avion nosio zapaljive baterije

“Prema podacima o prtljagu sa leta MH 370, avion je nosio litijum-jonske baterije. One spadaju u kategoriju opasnog tovara jer su veoma nestabilne na velikim visinama i mogu da se zapale ukoliko nisu transportovane na odgovarajući način”, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu malezijskih zvaničnika.

Za to vrijeme, porodice i prijatelji 239 putnika i članova posade koji su nestali 8. marta, kada se avion Malezija erlajnsa izgubio sa radara, polako gube nadu. Oni su bijesni, kako navode svjetki mediji na malezijske zvaničnike jer im ne saopštavaju dovoljno informacija, ili su one protivriječne ili pak dolaze sa zakašnjenjem.

Oni ne gube nadu, a juče su rekli, kada su najozbiljniji trag za avionom postala dva objekta koje je još 16. marta uhvatio australijski satelit, da žele da vjeruju da su njihovi najbliži još uvijek živi, to jest da se nadaju da je avion otet, a ne da se srušio.

S druge strane, potraga za najnovijim i najopipljivijim tragom misteriozno nestalog aviona za danas je završena. Obimna potraga, u koju je uključeno čak 26 država, danas nije dala rezultata. Pretraživao se obruč od čak 23.000 kilometara kvadratnih, daleko od obala Australije, u pravcu ka Antarktiku.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender