27. 09. 2021.
Banjalučanin Lukijan Ivanović: Od audicije do finala “X Faktora”

Banjalučanin Lukijan Ivanović: Od audicije do finala “X Faktora”

Banjalučanin Lukijan Ivanović: Od audicije do finala “X Faktora”

Lukijan (21) dolazi iz Banjaluke, piše i komponuje, a u X Faktor se prijavio kako bi predstavio autorske pjesme i upoznao ljude i muzičare sa kojima bi “sutra mogao da radi…”.

Na audiciji je otkrio da radi obrade drugih izvođača, ali da želi da “prestane sa svim i počne da pjeva svoje pjesme”…Ipak, otpjevao je “tuđu” i oduševio žiri.

Lukijan sve obrade, u svom aranžmanu odavno postavlja na YouTube. Roditelji su ga tjerali da se prijavi na takmičenje, kao i ljudi koji su odslušali njegove obrade…

“Kada je bila prva prijava, roditelji su me nagovorili da pošaljem prijavu, i odatle je sve krenulo – pozvali su me na prvu audiciju, i nastavio sam da prolazim krugove jedan po jedan”, rekao je Lukijan MONDU.

Ostalo je istorija…Preživio je Kuće sudija kada je u Istanbulu pjevao pred Mustafom Sandalom, “upao” u Emininu grupu zajedno sa već izbačenim Aleksom i Harisom i postao jedini izvođač koji joj je “tjerao suze na oči” svojim nastupima.

emina

Publika je tokom takmičenja bila u prilici da čuje kako Lukijan pjeva “Još ti se nadam”, “Lady”, “Ludak kao ja”, ali je pjesma “Sve moje zore” postala njegov najgledaniji nastup na YouTube-u. Skoro 400.000 pregleda.

Išao je “lajv za lajvom”, komentari žirija su varirali od “razbio si” do “ovo je tvoj najlošiji nastup”, ali Lukijan je išao dalje. Borio se protiv kolege Harisa Ćata u duelu i pobijedio, a nakon posljednjeg “lajva”, kada se od superfinala oprostila Ilma Karahmet i kada je saznao da se izborio za nastup u Areni, Lukijan je bio “van sebe”.

“Tresem se…presrećan sam i hvala svima”, rekao je tada mladi kantautor.

Ono što bi trebalo dodati jeste to da Lukijan ne krije da ga je na svakom nastupu “drmala trema”, a da superfinale u Areni priželjkuje kako bi bio na okupu sa porodicom.

Mi mu želimo odličan nastup, a njegovoj porodici i obožavateljima da uživaju u njegovom talentu.

Jednom prilikom je na pitanje šta će sa parama ako pobijedi rekao: “Izašao bih jedno veče i proveo se, a ostalo uložio u pjesmu i spot”.

Šta mislite, hoće li popiti piće i snimiti spot na račun X Faktora?

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender