19. 01. 2022.

Novi most u Karanovcu biće gotov do kraja mjeseca

Rekla je ovo “Glasu Srpske” portparol “Puteva RS” Natalija Kostrešević.

– U toku su završni radovi na izgradnji mosta. Postavljen je prvi sloj asfalta na novom mostu, nakon čega slijedi drugi sloj. Zatim će biti urađena nova horizontalna i vertikalna signalizacija, rasvjeta te uređena obala rijeke Vrbas – kazala je Kostreševićeva.

Naglasila je da će po završetku radova na novom mostu i njegovom puštanju u saobraćaj stari most biti uklonjen.

– Stari most je izgubio nosivost i veći dio čelične konstrukcije zahvatila je korozija, što su neki od razloga zbog kojih se i pristupilo izgradnji novog mosta u naselju Karanovac, a stari most će biti uklonjen – rekla je Kostreševićeva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Karanovac Boško Vuksan kaže da su stanovnici na novi most, koji povezuje naselje i obližnja sela sa gradom, čekali nekoliko decenija.

– Novi most je ispunio sva naša očekivanja. Izgradnja novog mosta se ne može mjeriti ni sa čim. Svima će mnogo značiti, ali mještanima Karanovca najviše, jer djeca svakodnevno prelaze preko njega. Iz dana u dan smo strahovali da se na starom mostu ne desi nešto najgore – kazao je Vuksan.

Dodao je su iz mjesne zajednice apelovali na gradske vlasti da stari most prebace u mjesto Topići, između Novoselije i Karanovca.

– U Topićima nemamo čak ni most za pješake u dužini od sedam kilometara, tako da bi stari iz Karanovca mogao poslužiti. Sad je sve do nadležnih da li će nam u tome udovoljiti, jer je na tom istom mjestu regulacionim planom predviđen most – istakao je Vuksan.

Nebojša Miljković iz Karanovca kaže da je bilo krajnje vrijeme da ovo naselje dobije novi most.

Klizište

Na regionalnom putu Karanovac – Kneževo, u mjestu Ljubačevo gdje se prije godinu pojavilo klizište, u okviru redovnog održavanja putne mreže RS radnici su nasuli kamen.

– Nakon toga saobraćaj je pušten u obje saobraćajne trake da bi bila izvršena konsolidacija nasutog materijala. Po završetku zimskog održavanja putne mreže provjerićemo konsolidaciju tog dijela terena i pristupiti završnim radovima asfaltiranja – rekla je Kostreševićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender