02. 12. 2021.
Čavić: Vlast planira hapšenje opozicionih lidera

Čavić: Vlast planira hapšenje opozicionih lidera

Čavić: Vlast planira hapšenje opozicionih lidera

U današnjem obraćanju novinarima u Banjoj Luci Čavić je naveo da te informacije dolaze iz vrha SNSD-a, ali je odbio da precizira šta bi bili razlozi takvih akcija aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

Istakao je kako postoji i osnovana sumnja da na zahtjev SNSD-a Ministarstvo unutrašnjih poslova RS organizuje prisluškivanje političkih protivnika, te da je u te aktivnosti direktno upleten i sam ministar unutrašnjih poslova.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je Savez nezavisnih socijaldmekrata, održavajući tribine širom Republike Srpske, počeo predizbornu kampanju prije bilo koje opozicione stranke.

Čavić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će NDP i dalje nastaviti da kritikuje one koji zaslužuju svaku kritiku.

“Pridružićemo se svakoj demokratskoj inicijativi za rušenje režima, što smo i učinili ulaskom u udruženu opoziciju u pokret za promjene”, rekao je Čavić.

On smatra da Republika Srpska ima Vladu koja je protekle godine radila ispod prosjeka, te da je ona trebala da promijeni imidž vladajuće stranke.

Lider NDP-a osvrnuo se i na imenovanje novog direktora javnog servisa, Radio televizije RS.

„Republika Srpska jedinstvena je u svijetu zbog nevjerovatne činjenice da je za v.d. generalnog direktora javnog servisa, Radio-televizije RS imenovan Draško Milinović, šef Kabineta predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović, a ranije je tu funkciju obavljao i za Milorada Dodika.To znači da će RTRS nastaviti da bude servis jedne partije“, istakao je Čavić.

Prema njegovim riječima režim u RS se priprema „da cjelokupni javni i institucionalni sistem upregne za potrebe vlastite predizborne kampanje, pri čemu SNSD koristeći javna sredstva opoziciju dovodi u neravnopravan položaj.

(Anadolija, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender