Divac blizu povratka u Sakramento

Divac blizu povratka u Sakramento

Divac blizu povratka u Sakramento

Legendarni košarkaš je prisustvovao utakmici između Kingsa i San Antonio Sparsa u svojstvu ambasadora UNICEF i dobio je velike ovacije navijača tima iz Kalifornije.

Divčev ugovor sa OKS ističe sljedeće godine, već je najavio da neće ostati na mjestu predsjednika, a dodao je da zbog školovanja svoje djece želi da se vrati u Sjedinjene Američke Države.

„Kada mi je otac poginuo u saobraćnoj nesreći shvatio sam da je bilo dobro što smo se Ana i ja odlučili na povratak u Srbiju, naša djeca su imala priliku da upoznaju svoje pretke i da provode vrijeme sa njima. Sada su u Americi, na školovanju, a moji planovi su uvijek bili, da ako se vratim ovdje, budem uključen u dešavanja u vezi sa NBA ligom“, rekao je Divac američkim medijima.

Bivši košarkaš Partizana je postao prvi neamerički igrač čiji broj je penzionisan u istoriji franšize Sakramento Kingsa, te je istakao da bi se rado ponovo angažovao u prestonici Kalifornije.

„U Sakramentu se osjećam kao kod kuće, ali vidjeću, razgovaraću sa novim vlasnicima kluba, želio bih da taj prelazak ide polako, želim da naučim dosta toga. U ponedeljak će biti 15 godina od početka bombardovanja Srbije… Sjećam se, bio sam tada u Arko Areni, obavijestili su me da su avioni krenuli ka Beogradu, prije utakmice sa Njujork Niksima, a sjećam se da sam tada dobio veliku podršku navijača koji su osjetili moju tugu“, zaključio je Divac.

Košarkašku karijeru završio je na mjestu gdje je i počeo NBA odiseju, u Los Anđeles Lejkersima, ali je bez obzira na to ostao legenda Sakramenta. Prve korake načinio je u kraljevačkoj Slogi, potom je zaigrao za Partizan, a u najjačoj ligi svijeta je pored Lejkersa i Kingsa, dve sezone proveo u Šarlot Hornetsima.

Na poziciji predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije je od 2009. godine, a prethodno je obavljao funkcije predsjednika KK Partizan, skauta Los Anđeles Lejkersa, a učestvovao je i u upravi KK Real Madrid.

(b92, sacbee.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender