17. 08. 2022.

MUP demantovao navode o planskom hapšenju članova opozicionih partija

Iz MUP-a pozivaju Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske da izvrši nadzor nad opremom za monitornig i komunikacije kojom raspolaže MUP, povodom navoda predsjednika NDP-a da se “prisluškuju SNSD-ovi protivnici”.

“MUP Republike Srpske još jednom poziva predstavnike ovog odbora da u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima izvrši nenajavljenu kontrolu u MUP-u i javnosti saopšti da li je bilo zloupotreba ove opreme”, saopšteno je iz ovog ministarstva.

U saopštenju podsjećaju da je primjena posebnih istražnih radnji definisana Zakonom o krivičnom postupku, te je tako MUP i primjenjuje.

Za navode o “planskom hapšenju članova opozicionih partija”, u MUP-a kažu da su čista neistina, te podsjećaju Čavića da je osnov za lišenje slobode definisan Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

“To je prije svega postojanje osnova sumnje da je neko lice počinilo krivično djelo. U tom smislu sva lica su jednaka kada je riječ o postupanju policijskih službenika MUP-a Srpske, bez obzira na činjenicu da li pripadaju nekoj političkoj partiji ili ne”, saopšteno je iz MUP-a.

U MUP-u Srpske ističu da je rukovođenje u ovom ministarstvu definisano zakonskim i podzakonskim aktima, te da se kao takvo i sprovodi.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender