28. 09. 2021.
Neobični zahtjevi: Banjalučani osiguravaju šporet na drva, slike i kućne ljubimce

Neobični zahtjevi: Banjalučani osiguravaju šporet na drva, slike i kućne ljubimce

Neobični zahtjevi: Banjalučani osiguravaju šporet na drva, slike i kućne ljubimce

Kako su nam rekli, ekspanzija je zahtjeva za osiguravanje slika i umjetnina, ali ne manjka ni neobičnih zahtjeva.

Tako je, kako su nam rekli u jednoj osiguravajućoj kući, nedavno došao klijent sa zahtjevom da osigura šporet na drva. Razlog za takav zahtjev je to što je banka tražila da se osigura šporet od požara, jer je kupljen na kredit.

Sve više Banjalučana se odlučuje da osigura i kućne ljubimce. Da taj potez povuče razmišlja i Sanja Đurić. Kako je rekla, na taj korak je navodi činjenica da ima skupocenog psa – rotvajlera, koji su sve češće na meti kradljivaca.

Skupo sam ga platila. U mom naselju ukradeno je već nekoliko rotvajlera, pa se plašim za svog ljubimca. Planiram da ga osiguram, jer mi nekoliko desetina maraka godišnje nije veliki trošak – rekla je Đurićeva.

U osiguravajućim kućama su istakli da je i dalje popularno osiguranje života, motornih vozila, nekretnina i osiguranje od profesionalne odgovornosti. Najviše je zainteresovanih za osiguranje motornih vozila.

U “Dunav osiguranju” su rekli da je u posljednje vrijeme traženo i osiguranje od profesionalne odgovornosti.

– Za ovu vrstu osiguranja sve više su zainteresovani ljekari, mahom hirurzi, koji žele da se zaštite od tužbi, povreda i slično, mada ima i vozača koji se osiguravaju od odgovornosti prevoza robe – rekli su u “Dunav osiguranju”.

Dodali su da njihova osiguravajuća kuća nudi više od 200 različitih vrsta osiguranja.

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović je rekao da su, u posljednje vrijeme, osiguravajuće kompanije proširile listu svojih usluga, pokušavajući da priđu klijentima na sve načine.

– Osiguranje je uvijek dobra stvar. Ono, po pravilu, nije skupo, kada pogledate rizike koji se mogu desiti, samo je pitanje koliko su osiguravajuće kompanije korektne u isplati štete – kazao je Pavlović.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender