28. 10. 2021.
Obilježavanje 22. marta Svjetskog dana voda

Obilježavanje 22. marta Svjetskog dana voda

Obilježavanje 22. marta Svjetskog dana voda

Tradicionalnom priredbom, koja je održana u petak pod motom „Voda je izvor života“, učenici banjalučke OŠ „Branislav Nušić“, obilježili su Svjetski dan voda – 22. mart.

Učenici i rukovodstvo ove škole složno ističu da je obilježavanje Svjetskog dana voda u njihovoj školi postala lijepa tradicija, jer se ova manifestacija organizuje peti put uzastopno. S ponosom naglašavaju da je ekološka svijest mališana, koji pohađaju ovu banjalučku osnovnu školu, na veoma visokom nivou, te se redovno organizuju ekološke akcije, priredbe i izložbe na temu zaštite čovjekove okoline.

Direktor banjalučkog Vodovoda, Branka Trninić, koja je prisustvovala ovoj manifestaciji, rekla je da će Svjetski dan voda biti obilježen u još nekoliko osnovnih škola, a da su gosti ovog preduzeća danas bili učenici OŠ „Branko Radičević“.

Obilježavanje 22. marta – Svjetskog dana voda, u našem gradu biće nastavljeno i u subotu, kada će članovi Ronilačkog kluba „Buk“ otvoriti sezonu ronjenja, a svi građani će, zajedno sa članovima kluba, imati priliku da se uključe u akciju čišćenja obala Vrbasa.

Opšta skupština UN je rezolucijom od 22. februara 1993. godine, odlučila da se ovaj datum ustanovi kao Svjetski dan voda, koji se obilježava širom svijeta. Osnovni cilj obilježavanja Svjetskog dana voda jeste skretanje pažnje na probleme u vezi sa vodom i vodnim resursima.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender