Odbojka: Banjalučani i Fočaci za Premijer ligu, banjalučanke revijalno

Odbojka: Banjalučani i Fočaci za Premijer ligu, banjalučanke revijalno

Odbojka: Banjalučani i Fočaci za Premijer ligu, banjalučanke revijalno

Poslije 13. kola u Prvoj ligi RS Borac i Maglić imaju po 12 pobjeda i poraz, a meč u banjalučkoj dvorani “Obilićevo” biće derbi, ne samo ovog kola, već i cijele sezone.

Banjalučani su jedini poraz u ligi doživjeli upravo od Maglića u Foči i sada žele da se revanširaju rivalu.

Banjalučanke već riješile plasman u Premijer ligu

Odbojkašice “Bl Volley-a” osvojile prvenstvo RS i izborile plasman u Premijer ligu BiH. Uručenje šampionskog pehara na subotnjem meču u Banjaluci.

Kolo prije kraja Univerzitetski odbojkaški klub “Bl Volley-a” ima četiri boda prednosti nad Crvenom zvijezdom iz Obudovca i jasno je da će Banjaluka dobiti premijeligaša u ženskoj konkurenciji.

Do elite su Banjalučanke stigle impresivnim učinkom od 15 pobjeda i samo dva poraza u dosadašnjih 17 mečeva.

“Moram prije svega da čestitam djevojkama na velikom trudu koji su uložile kako bi nam donijele titulu Prvaka Republike Srpske. Odlično su radile tokom cijele sezone i ovo je veliko priznanje za svaku od njih. Vidi se pomak u njihovoj igri sa početka sezona i mislim da idemo dobrim putem.

Sad nam preostaje da se spremimo za utakmicu protiv Maglića u našoj Univerzitetskoj sportskoj dvorani. Ne treba posebno da naglašavam koliko sam ponosan i na to što su naše djevojke dobri studenti banjalučkog Univerziteta, te su uspjele da usklade akademske i sportske aktivnosti.I volio bih da pozovem sve đevojke koje će ovog ljeta doći da studiraju u naš grad, da nam se slobodno jave ukoliko žele da budu dio naše priče”, izjavio je trener UOK “Bl Volley-a” Draško Madžar.

Njegovoj ekipi preostao je još samo rezultatski nebitan meč 18. kola Prve lige RS protiv Maglića koji je na rasporedu u subotu, 22.03., u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Kampusu, sa početkom od 15 časova.

Ipak subotnji meč biće ujedno proslava šampionske titule, a poslije utakmice odbojkašice UOK “Bl Volley-a” primiće šampionski pehar koji su zaslužile.

“Pozivam sve ljude koji vole odbojku da dođu i da zajedno obilježimo ovaj plasman u viši rang takmičenja. Obavezno povedite i đecu jer će im to sigurno biti ugodno provedeno vrijeme, a odbojka je divan sport. Moram da kažem da studenti redovno dolaze na naše utakmice i oni su naša najvjernija publika, a tako i treba da bude jer smo iz iste kuće i uspjeh našeg kluba doživljavamo kao studentski”, rekao je Madžar.

On je dodao da će njegova ekipa sljedeće sezone hrabro ući u Premijer ligu BiH, ted a se nada većoj podršci nadležnih institucija.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender