27. 09. 2021.
OKS: Divac ostaje do 2017.

OKS: Divac ostaje do 2017.

OKS: Divac ostaje do 2017.

Danas su se pojavile se informacije da bi Divac sljedeće godine mogao da se vrati u SAD i prihvati neku funkciju u NBA ligi, s akcentom na Sakramento Kingse. Međutim, iz Olimpijskog komiteta ističu sa Divcu mandate ne ističe tada, već 2017. godine.

Olimpijski komitet Srbije želi da naglasi da predsjednik Divac ni jednom mediju nije izjavio da napušta ili se povlači sa mjesta predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije. Predsjedniku Divcu mandat ističe u godini nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, a ne naredne godine, kako se moglo pročitati u pojedinim medijima, stoji u saopštenju OKS.

Vlade Divac nema namjeru da napušta mjesto predsjednika OKS prije završetka svog mandata, posebno imajući u vidu činjenicu da, pored funkcije koju obavlja u nacionalnoj olimpijskoj kući, gospodin Divac ima značajne funkcije u međunarodnim sportskim forumima, navodi OKS.

U saopštenju se dodaje, da je Divac član Izvršnog savjeta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, kao i član različitih komisija i radnih tijela Međunarodnog olimpijskog komiteta i Evropskih olimpijskih komiteta.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender