30. 11. 2021.
Posljednje anketiranje: Vučić najpopularniji, SNS ubjedljivo prvi!

Posljednje anketiranje: Vučić najpopularniji, SNS ubjedljivo prvi!

Vučić: Vlada -ni ruska ni njemačka, već srpska

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlada mora da radi kao jedan tim, da to neće biti ni ruska ni njemačka vlada, već srpska, koja će voditi računa o interesima građana Srbije.

“Za koju politiku mislite da bi bila bolja. Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji, da kažemo da podržavamo narušavanje teriritujalnog integriteta, čime bismo se odrekli Kosova, ili da okrenemo leđa Evropskoj uniji”, upitao je Vučić komentarišući spekulacije koje su se prethodfnih dana pojavile i medijima na temu sastava buduće vlade i uticaja stranih sila na to pitanje.

Moja ideja je da imamo najbolju moguću vladu, a ne da imamo uspjeh jedne stranke, da oformimo najbolji mogući tim, za to nije dovoljna jedna stranka ni pet, već treba da se uzmu najbolji ljudi u Srbiji, naveo je Vučić.

On je dodao da su se prethodnih dana bavili pisanjem programa i planova za Srbiju, a da će se nakon toga baviti ljudima koji žele da vide ozbiljnu i odgovornu Srbiju, te da tu neće biti prostora za bilo kakvu trgovinu.

“Razmišljamo kako da Srbiju uredimo na najbolji mogući način, vlada mora da radi kao jedan tim, te da bude sposobna da u teskim uslovima donosi najbolje odluke i postiže optimalne rezultate”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon susreta s predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Prema Ukrajini moramo imati ozbiljan i balansiran stav

Stav Srbije prema situaciji u Ukrajini mora da bude i biće potpuno odgovoran i neće ga donositi tehnička vlada, ali Srbija će poštovati svoje obaveze na putu ka EU i neće imati neprijateljski stav prema Rusiji, izjavio je Vučić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Srbija uvijek bila i jeste za poštovanje međunarodnih normi i teritorijalnog integriteta zemalja, ali i dodao da nam “predavanja o tome ne mogu držati oni koji su lagano zgazili teritorijalni integritet Srbije”.

“Srbija je na putu ka EU, ona poštuje svoje obaveze, ali neće imati neprijateljski stav prema Rusiji i to je sve što mogu u ovom trenutku da vam kažem”, rekao je Vučić.

Srbija će pokušati da zaštiti svoje interese i imaće odgovoran odnos prema svom narodu i teritoriji i zato njen stav prema situaciji u Ukrajini mora da bude balansiran, odgovoran i ozbiljan, objasnio je Vučić dodajući da vjeruje da je to stav koji svaki građanin, kad se sklone emocije po strani, razumije i podržava.

Vučić je rekao da se ne radi o balansiranju između Evrope i Rusije, jer srpska vlada nije ni ruska ni njemačka, već vlada Srbije, poručivši da ako neko hoće da ima drugu vladu, ide na izbore i izabere je vodeći računa o interesima građana Srbije.

“Pitam vas za koju politiku mislite da bi bila dobra za Srbiju. Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji, da imamo neprijateljski stav prema njima. Ja mislim da to nije odgovorno. Hoćete li da kažemo da podržavamo narušavanje teritorijalno integriteta pa da nam kažu odrekli ste se Kosova ili da kažemo da ćemo da napustimo evropski put? Kažite koje je to genijalno rješenje”,
uputao je Vučić i zaključio da se srpska vlada ponaša veoma ozbiljno i odgovorno u toj situaciji izdržavajući pritiske sa različitih strana, ali štiteći prije svega interese građana Srbije.

(agencije)
Foto: arhiva

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender