30. 11. 2021.
Babić: “Šarić će se nekima obiti o glavu”

Babić: “Šarić će se nekima obiti o glavu”

Babić: “Šarić će se nekima obiti o glavu”

“BIA i Aleksandar Vučić, kao koordinator svih službi bezbjednosti, napravili su zaista sjajan posao. Vučić je pokazao da smo jedna normalna, uređena država, koja svoje crne tačke umije da riješi. A oni koji su (sa Šarićem) tikve sadili, neka budu spremni da im se o glavu razbiju”, rekao je Član Predsjedništva SNS u intervjuu novosadskom “Dnevniku”.

Povodom spekulacija u javnosti o potencijalnim sagovornicima SNS u predstojećim razgovorima o formiranju vlade, Babić je rekao da će naprednjaci razgovarati sa svima kojima su građani Srbije dali podršku, dodajući da lično misli da je teško razgovarati sa onima koji su na ulicama Beograda i Srbije zagovarali nerede.

“Sa takvim osobama je teško razgovarati, ali ćemo zaista pružiti ruku svima, a ona će značiti pravljenje što šireg političkog konsenzusa o svim izazovima koji nas u budućnosti očekuju. Pružićemo ruku i razgovarati o politici, o brzini reformi, evropskih integracija…

Ne želimo da se takvi razgovori svedu na ono što se mnogo puta u prošlosti dešavalo, na broj fotelja, funkcija. Za SNS zaista to nije prioritet, već želja da se stvori što širi politički konsenzus koji bi omogućio što veću brzinu u reformama i što veću snagu za njih”, objasnio je Babić.

Upitan kada će biti zakazano konstitutivno zasjedanje Narodne skupštine, Babić je rekao da verifikacija mandata poslanika mora da se obavi u roku od mjesec dana po proglašenju konačnih izbornih rezultata, a da on očekuje da se između 6. i 20. aprila konstituiše novi saziv parlamenta i formira nova vlada.

“Vlada će u svakom slučaju biti veoma ekonomična, efikasna, a činiće je ljudi spremni za mukotrpan rad, pa i do dvadesetak sati na dan, ako treba, a pritom od velikog znanja i iskustva. To će biti osobe koja će zaista moći da naprave pomake u resorima koji im budu povjereni”, kazao je Babić.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender