FIBA: Ukrajini rok do 15. maja

FIBA: Ukrajini rok do 15. maja

FIBA: Ukrajini rok do 15. maja

Ukrajina je zbog krize u toj zemlji dobila dodatno vrijeme da presipita svoje mogućnosti i pruži uvjerenje Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) da li je sposobna da organizuje Evrobasket naredne godine.

Takođe je odlučeno da se u međuvremenu pripremi “rezervni plan”, tj. da se razmotre kandidature drugih država, koje bi mogle da zamjene Ukrajinu kao domaćina Eurobasketa 2015, ako dođe do toga da oni ne budu u mogućnosti da organizuju šampionat.

Još početkom marta, kada je počelo da se priča o tome da će Ukrajinci ostati bez domaćinstva EP 2015, spremnost da organizuju prvenstvo pokazale su Francuska i Grčka, u igri je i zajednička kandidatura Letonije, Estonije i Litvanije, dok je i Srbija izrazila želju da ugosti najbolje evropske timove.

Konačna odluka da li će Evrobasket 2015. biti organizovan u Ukrajini, odnosno ime novog domaćina u slučaju njihovog odustajanja biće poznata 15. maja, poslije novog sastanka odbora FIBA Evrope u Minhenu.

Na sastanku u Minhenu odlučeno je takođe da šampionat Evrope za igrače do 18 godina (divizija B), koji je ovog ljeta trebalo da se održi u Donjecku, bude izmješten, a kao alternativa ponuđena je Bugarska.

Čelnici FIBA istakli su da će takav potez omogućiti Ukrajincima da se “potpuno koncentrišu i posvete projektu Evrobasket 2015”.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender