27. 11. 2021.
Holanđanin otac 89 djece

Holanđanin otac 89 djece

Holanđanin otac 89 djece

Sve je počelo 2002. kada je donirao svoju spermu lokalnoj klinici za liječenje neplodnosti u Holandiji. Dvanaest godina kasnije, on uživa u novom “poslu” – nudi besplatne seksualne usluge ženama i parovima koji žele bebu.

“Ono što me motiviše su susreti sa ljudima koji obično bivaju divni, normalni pojedinci i ta prelijepa nada stvaranja novog života koji će biti voljen i pažen”, rekao je Ed.

Putem sajta, Hauben se povezuje sa parovima koji imaju problema sa začećem. Za razliku od drugih donora sperme, Hauben je dio samog procesa i to na više načina.

“Upoznao sam mnogu djecu i to odmah poslije rođenja, a bio sam prisutan na dva porođaja i to je bilo fantastično”, kaže Hauben.

“Kako djeca rastu, ona mogu, ali ne moraju da razviju odnos sa mnom, ali znaju odakle potiču. Za sada je to uglavnom na inicijativu roditelja koji me posjete dva puta godišnje”.

Kako mu uspijeva da se izbori sa emocijama vezanim za očinstvo?

“Pokušavam da isključim emocije koliko god mogu. Morate da nađete balans. Pretjerana emotivnost i uplitanje u život, nije nešto što ste obećali roditeljima”, kaže on.

(BBC, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender