Istorijsko zlato za Bogdanovićevu

Istorijsko zlato za Bogdanovićevu

Istorijsko zlato za Bogdanovićevu

To je najveći uspjeh srpskog tekvondoa u toj konkurenciji. Bogdanovićeva je u finalu pobjedila Španjolku Lidiju Garsiju sa 9:5.

Na početku takmičenja pobjedila je Francuskinju Saru Adidou, zatim Astros Brnjarsdotir sa Islanda i Belgijanku Indre Kraen. U četvrtfinalu je na zlatan bod savladala Turkinju Zehru Dosukur, u polufinalu je Kanađanku Emu Larsen.

Bogdanovićeva u petak nije uspjela da se kvalifikuje na Olimpijske igre mladih.

“Još sam u šoku. Žrijeb mi je bio najteži, ali kako mi je trener rekao, na muci se poznaju junaci, tako sam se i borila. Bila sam tužna što se nisam kvalifikovala, ali sada se nadam “vajld karti“. Najteže mi je bilo kada sam ispala iz kvalifikacija. Tada su mi moji najbliži i moji klupski drugovi dali snagu da ovo postignem”, rekla je Bogdanovićeva, članica TKD Galeb.

“Nadam se da ću kao senior uspjeti da osvajam ovakva prvensta. Sljedeće godine počinjem da se takmičim sa seniorima, a san mi je da odem (na Olimpijske igre) u Rio de Žaneiro 2016. godine”, dodala je ona.

Trener Dragan Jović rekao je da je ekipa otišla na Svjetsko prvenstvo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije.

“Ovo je prvo juniorsko zlato ikada. Drago mi je zbog Tijane pošto joj je veoma teško pao poraz u kvalifikacijama dva dana ranije. Imali smo samo jedan dan da se oporavimo i uđemo u ritam od šest borbi. Hvala i Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije što su nam obezbjedili da odemo na Svjetsko prvenstvo. Hvala im što nam vjeruju”, rekao je Jović.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender