Rusi oružjem i šok bombama zauzeli avionsku bazu

Rusi oružjem i šok bombama zauzeli avionsku bazu

Rusija spremna da napadne Ukrajinu!

– Zastava Ruske Federacije je istaknuta na 189 objekata i institucija ukrajinske vojske stacionirane na teritoriji Republike Krim – navodi se u saopštenju Ministarstva, koje prenosi Rojters.

Najnoviji slučaj odnosi se na rusku zastavu istaknutu na ratnom brodu “Slavutič”, jednom od posljednjih brodova ukrajinske mornarice kojeg je sinoć nakon pregovora sa komandom broda zauzela grupa naoružanih ljudi.

– Nije bilo nikakvih sukoba. Na Slavutiču je istaknuta ruska zastava, a posada se iskrcala na obalu – izvjestio je iz Sevastopolja dopisnik ruske agencije Itar-Tas s.

Vrhovni komandant snaga NATO za Evropu, general Filip Bridlav, danas je izjavio da Rusija na istočnoj granici Ukrajine ima veliki broj vojnih jedinica i dodao da je zabrinut da bi to moglo da predstavlja prijetnju po Pridnjestrovlje, region otcepljen od Moldavije s većinskim ruskim stanovništvom.

– Ruske snage stacionirane na granici sa Ukrajinom, prema istoku, izuzetno su obimne i izuzetno spremne”, rekao je Bridlav na događaju koji je u Briselu organizovao “Nemački Maršalov fond”, prenio je Rojters.

On je dodao da je Severnoatlantska alijansa veoma zabrinuta zbog opasnosti po Pridnjestrovlje.

Zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je danas negirao da Moskva gomila vojne snage na granici sa Ukrajinom dodajući da njegova zemlja po tom pitanju poštuje međunarodne sporazume.

– Rusko Ministarstvo odbrane poštuje sve međunarodne sporazume o ograničenju broja vojnika na područjima uz granicu sa Ukrajinom – rekao je Antonov novinarima, a prenijela je agencija Interfaks.

– Ruske oružane snage ne sprovode nikakve nenajavljene vojne aktivnosti koje bi mogle da ugroze bezbjednost susjednih zemalja – istakao je on.

Međutim, da su ruske trupe spremne da napadnu Ukrajinu, izjavio je danas sekretar ukrajinskog Saveta nacionalne bezbjednosti Andrej Parubij.

– Cilj (predsjednika Rusije) Vladimira Putina nije Krim, već Ukrajina. Njegove trupe raspoređene su na granici i spremne su da u svakom trenutku napadnu – rekao je Parubij na skupu pod nazivom “Za jedinstvenu Ukrajinu” u Kijevu.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender