30. 11. 2021.

15 godina od agresije NATO-a na Srbiju i Crnu Goru

Na spomen-obilježjima podignutim kao znak sećanja na vojne i civilne žrtve vijence će položiti predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnici vlade, vojske i lokalnih vlasti.

Predsjednik Srbije položiće vijenac kod spomenika ubijenim u Varvarinu, gdje je u bombardovanju mosta poginulo deset ljudi.

Premijer Ivica Dačić položiće vijenac na beogradskom brdu Straževica, koje je zbog vojnog značaja bilo jedan od najžešće bombardovanih ciljeva tokom višenedjeljne kampanje NATO-a, javili su beogradski mediji.

Ministar odbrane Nebojša Rodić položiće vijenac u Vranju kod Spomen-obilježja ubijenim vojnicima, policajcima i građanima, a načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general LJubiša Diković posjetiće Kasarnu “Stefan Nemanja” u Raškoj.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin položiće ispred zgrade opštine Leposavić vijenac i odati poštu ubijenim u NATO bombardovanju, a u večernjim časovima u Domu kulture u Leposaviću prisustvovaće akademiji povodom godišnjice bombardovanja SRJ.

Predstavnici Privremenog organa grada Beograda poštu ubijenim odaće kraj groba Milice Rakić u Batajnici, kod Spomenika žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. na Savskom trgu, kod Spomen-obilježja poginulim gardistima i pacijentima KBC Dragiša Mišović, kod Spomen-obilježja “Zašto” na Tašmajdanu i na Straževici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vijenac će položiti u Kasarni “Jugovićevo”.

U crkvi Svetog Marka i svim pravoslavnim hramovima biće služen pomen žrtvama NATO bombardovanja, a skupove povodom 15 godina od početka bombardovanja obilježiće i nekoliko stranaka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender