24. 09. 2021.
8 načina da osvježite atmosferu na poslu

8 načina da osvježite atmosferu na poslu

8 načina da osvježite atmosferu na poslu

Proljeće je sjajna prilika da se krene ispočetka i da preispitate svoje planove za ostatak godine. Imaćete dovoljno vremena da preispitate određene strategije te da svhvatite koje od njih funkcionišu, a koje ne. Donosimo par ideja kako da najlakše osvježite atmosferu na poslu.

Usavršite sistem rada

Usavršite-sistem-rada

Uvijek postoji način da budete efikasniji u poslu kojim se bavite. Ako mislite da i dalje imate prostora za poboljšanja, pokušajte da usavršite svoj sistem rada ovog proljeća. Možda ćete morati određene zadatke da obavljate određenim danima ili da bolje podesite podsjetnike na kalendaru. Imajte na umu da je dobra organizacija najbolji način za veću efikasnost.

Zapišite svoje uspjehe u poslednja tri mjeseca

a1

U vremenskom periodu od tri mjeseca se može desiti mnogo stvari. Ako niste zapisali svoja postignuća i uspjehe, odvojite malo vremena da zapišete sve “pobjede” u poslednjem tromjesečju. Ovo će vam da ti dodatni elan i poticaj. Takođe, zapitajte se da li ste na pravom putu u ostvarivanju vaših ciljeva za ovu godinu.

Uljepšajte vaš radni sto

Uljepšajte-vaš-radni-sto

Ako ste već preduzeli korake da uljepšate svoj radni sto u novoj godini, imajte na umu da vremenom ova “uljepšanja” gube svoj stari sjaj. To je sasvim logično, jer svaki dan gledate jedne te iste stvari. Ovo je potrebno raditi bar jednom mjesečno i sasvim je jednostavno. Olovke, podsjetnici i drugi radni pribor su odličan način da napravite male promjene u svom radnom okruženju.

Organizujte svoj radni prostor

Organizujte-svoj-radni-prostor

Ovo godišnje doba je i sinonim za spremanje i čišćenje pa bi bilo pametno da se prvo uhvatite u koštac sa vašim radnim stolom. Riješite se svih nepotrebnih stvari koje se nalaze na vašem radnom stolu. Neuredan sto vam konstantno odvlači pažnju te se ne možete koncentrisati na radne zadatke.

Druženje s kolegama

Druženje-s-kolegama

Da li ste zadovoljni sa “ekipom” na poslu? Pokušajte da upoznate i da se družite i sa drugim kolegama, koji možda ne rade u istom odjeljenju u kojem ste vi smješteni. Nikada ne znate šta se može “izroditi” iz ovog novog saveza – možda nova prijateljica ili čak i mentor.

Budite se ranije

8 načina da osvježite atmosferu na poslu

Ako već imate naviku da ranije ustajete, onda vam ova promjena nije potrebna. Međutim, za sve vas koji ujutro “trčite” dok se spremate na posao, sada je pravo vrijeme da isprobate ovaj korak. Ako svako jutro jurcate, možda bi bilo pametno da ustajete malo ranije. Više ćete uraditi, manje ćete biti užurbani, a vjerovatno ćete i stići na posao pet minuta ranije.

Locirajte izvor problema

Locirajte-izvor-problema

Ne sviđa vam se kolega? Firma vas “iskorištava”? Sjednite i pokušajte naći rješenje za vaše radne sukobe. Možda dopuštate da se stvari dešavaju kako se dešavaju, ali imajte na umu da to neće moći trajati vječno. Na primjer: zategnuta atmosfera sa kolegama samo će dovesti do gore situacije koja može rezultovati i stresom. Ovo, pod svaku cijenu, želite da izbjegnete. Ne zaboravite da se svi konflikti najlakše rješavaju razgovorom.

Očistite računar

Očistite-računar

Obrišite fajlove koji vam nisu potrebni, a one koje želite sačuvati ubacite u postojeće ili nove foldere. Ispraznite kantu za smeće (recycle bin) te pokušajte i da organizujete inbox. Ako vam je računar usporio, izbrišite čak i programe koje ne koristite te zakažite reinstaliranje programa. Ne zaboravite da pohranite potrebne fajlove na sigurnom mjestu prije reinstaliranja!

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender