Akcija “Kazanova”: Uhapšeno devet narkodilera

Akcija “Kazanova”: Uhapšeno devet narkodilera

Akcija “Kazanova”: Uhapšeno devet narkodilera

Akcija je izvedena po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopšteno je iz Sipe.

Uhapšena su lica čiji su inicijali Đ.T, D.Š, S.K, E.B, E.K, V.S, R.P, D.D. i Š.Ć. zbog sumnje da su počinile krivično djelo „organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama“.

U pretresima je pronađeno i privremeno izuzeto više mobilnih telefona i SIM kartica, određeni novčani iznos, manja količina „skanka“, određena količina naoružanja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U službenim prostorijama Sipe u Regionalnoj kancelariji Mostar biće obavljena kriminalistička obrada uhapšenih, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Sipa navodi da je današnjoj akciji prethodila višemjesečna istraga u okviru koje je privremeno izuzeta određena količina opojne droge „skank“ i, u saradnji sa hrvatskim policijskim organima, dokumentovana međunarodna trgovina opojne droge iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku.

(Megavijesti, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender