24. 09. 2021.
Jednostavni načini da očistite tijelo od toksina

Jednostavni načini da očistite tijelo od toksina

Jednostavni načini da očistite tijelo od toksina

Praktikovana vijekovima od strane raznih svjetskih kultura, detoksikacija je odmaranje, čišćenje i njegovanje tijela iznutra. Uklanjanjem i eliminisanjem toksina te hranjenjem organizma zdravim hranjivim sastojcima, detoksikacija vam može pomoći da se zaštitite od oboljenja i obnovite sposobnost održavanja zdravlja na optimalnom nivou.

Ovi savjeti će vam pomoći:

– Jedite veće količine vlakana, uključujući smeđu rižu i svježe voće i povrće. Cvekla, rotkvice, artičoke, kupus i brokula odlične su namirnice za detoksikaciju.

– Očistite i zaštitite jetru konzumiranjem zelenog čaja, korijena maslačka i čička.

– Unosite vitamin C koji tijelu pomaže u proizvodnji glutationa, jedinjenja jetre koje pomaže u izbacivanju toksina iz organizma.

– Pijte najmanje dvije litre vode dnevno.

– Dišite duboko kako biste omogućili vazduhu da bolje cirkuliše kroz organizam.

tus

– Riješite se stresa misleći pozitino i izražavanjem pozitivnih emocija.

-Praktikujte hidroterapije tako što ćete se tuširati pet minuta veoma toplom vodom, dozvoljavajući joj da vam klizi preko leđa. Nakon toga prebacite na hladnu vodu trideset sekundi. Navedeno ponovite tri puta, a onda otiđite u krevet na pola sata.

-Otiđite u saunu kako biste izbacili toksine putem znoja.

– Vježbajte svakodnevno. Joga, brzo hodanje ili preskakanje užeta vam mogu pomoći da detoksikujete organizam. Dovoljno vam je sat vremena dnevno.

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender