30. 11. 2021.
Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Nismo čuli izvinjenje za bombardovanje

Nikolić je, povodom 15 godina od napada NATO, položio vijenac na spomen obilježje poginulima od bombardovanja u Varvarinu.

“Od mene ne očekujte da zaboravim šta se dešavalo za vreme agresije na Srbiju, 78 dana i noći, od 24. marta do 9. juna 1999. godine. Ni to, da su vazdušne snage Nato saveza 30. maja iste godine, na dan verskog praznika Svete trojice i velike nedeljne pijace, oko 13.00 časova sa četiri projektila bombardovali most na Velikoj Moravi”, rekao je Nikolić.

On je istakao da je tada ubijeno deset ljudi, teško ranjeno 17, a više desetina lakše ranjeno, te ocijenio da bi možda neko to i oprostio, ali niko nije čuo iskreno izvinjenje.

“Svih ovih godina nabrajamo žrtve ostvarivanja političkih ciljeva silnika. Kada bismo uz imena hiljada nevinih žrtava koje pominjemo i žalimo svi, a ne samo porodica, saznali ime makar jednog kažnjenog dželata, naredbodavca ili izvršioca, bilo bi nam lakše. Čudan smo narod mi Srbi, možda bismo većini i oprostili”, istakao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je naglasio da se bezdušno nazvana akcija “Milosrdni anđeo” obrušila uglavnom na nedužne i da su avioni 18 zemalja članica Nato saveza, kao u virtuelnim igrama, bacali bombe uništavajući civilne ciljeve, djecu i stare, a propagandna mašinerija ih je nazivala “kolateralnom štetom”.

“Naša je obaveza da nikada ne bude zaboravljena nepravda koja je okončala život svih nevinih koji su stradali na području Srbije i koju je nemoguće ispraviti za celu večnost”, rekao je Nikolić.

On je istakao da istinu treba tražiti po svaku cijenu zbog mira u duši koji je moguć i pomirenja koje je potrebno.

Na teritoriji Kruševca i okolnih opština tokom 78 dana bombardovanja porušena je većina važnijih mostova i više industrijskih postrojenja i stambenih objekata.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender