27. 09. 2021.
Oproštaj Igokee i od Evrokupa?

Oproštaj Igokee i od Evrokupa?

Oproštaj Igokee i od Evrokupa?

U 25. kolu Aleksandrovčani su pognute glave napustili zagrebački Dom sportova pošto su poraženi od Cedevite 74:60.

Ekipa iz Republike Srpske nije iskoristila poraz MZT-a od Crvene zvezde da se vrati na šestu poziciju. Za nastup u Evrokupu, u posljednjem kolu, Igokea će morati da pobijedi Široki na svom terenu i da se nada porazu Makedonaca u Skoplju od Radničkog.

U slučaju istog broja pobjeda i poraza MZT bi bio ispred pošto je dobio obje utakmice sa Igokeom ove sezone.

Trener Vlada Jovanović vezao je tri pobjede nakon što je preuzeo brigu o timu i bio u prilici da se bori za Fajnal for, da bi sa pet poraza njegova ekipa stigla u gotovo bezizlaznu situaciju pa joj je sada u pitanju nastup na evropskoj sceni iduće sezone.

Za poraz od Cedevite kao presudna pokazala se druga četvrtina koju je domaćin dobio sa 12 poena razlike i tu praktično riješio pitanje pobjednika.

– Već dva-tri kola ne igramo dobro i pribojavao sam se meča u Zagrebu jer smo došli ekipi koja ima veoma dobar roster i igra kvalitetnu košarku sa dosta trčanja i fizičkog kontakta u napadu i odbrani. Znao sam da ćemo, ukoliko ne budemo koncentrisani, imati problema.

U početku smo kontrolom napada uspeli kontrolisati igru. Kasnije smo izgubili nekoliko lopti i ušli u rezultatski deficit. Ono što već pokazujemo treće-četvrto kolo je to da kod zaostatka od desetak poena lako odustajemo od dalje borbe – rekao je Jovanović.

Parovi

U 26. kolu sastaju se, subota: Krka – Solnok (17 časova), MZT – Radnički (19). Nedjelja: Igokea – Široki (17.30), Zadar – Olimpija (17.30). Ponedjeljak: Cibona – Crvena zvezda (20.45), Mega Vizura – Budućnost (20.45), Partizan – Cedevita (20.45).

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender