26. 09. 2022.
Student iz Banjaluke dobio Pupinovu nagradu Matice Srpske

Student iz Banjaluke dobio Pupinovu nagradu Matice Srpske

Student iz Banjaluke dobio Pupinovu nagradu Matice Srpske

Iz Matice srpske je saopšteno da je Pajkanović ovu nagradu dobio za master rad “Kontrola invalidskih kolica pokretima glave”.

Osim Pajkanioviću, Matica srpske dodijelila je još dvije druge i tri treće “Pupinove nagrade”, studentima čiji su radovi dali doprinos nauci.

Drugu nagradu podijelili su studenti Branislav Stanković sa beogradskog Fakulteta za fizičku hemiju i Veljko D. Dimović sa Fakulteta za inženjerijske nauke iz Kragujevca.

Treću “Pupinovu nagradu” podijelili su studenti novosadskog Fakulteta tehničkih nauka /FTN/ Edvin Pakoci, Robert Mak i Aleksandar Antić.

“Pupinova nagrada” biće uručena nagrađenim studentima u četvrtak, 27. marta u 12.00 časova u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu.

Odjeljenje za prirodne nauke, Sekcija za tehničke nauke i tehničku kulturu Matice srpske ustanovilo je “Pupinovu nagradu” u spomen na Mihajla Pupina, velikog srpskog naučnika svjetskog glasa. Dodjeljuje se studentim redovnih studija svake treće godine iz Fonda “Mihajlo Pupin” i sredstava Matice srpske, za diplomske, master i druge naučne radove.

Pravo učestvovanja imaju studenti svih univerziteta sa srpskog govornog područja, a na osnovu prijedloga nadležne katedre, nastavno-naučnog vijeća ili drugog odgovarajućeg organa fakulteta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender