Deratizacija počinje 1. aprila

Deratizacija počinje 1. aprila

Deratizacija počinje 1. aprila

Kao i svake godine, prevashodni cilj deratizacije je zaštita stanovništva od zaraznih bolesti, ističu u Gradskoj upravi.

Deratizacijom će biti obuhvaćene predškolske i školske ustanove, socijalne i zdravstvene ustanove, vjerski i sakralni objekti, zajednice etažnih vlasnika, individualna domaćinstva u selima i gradu, objekti kojima upravlja grad Banjaluka, javne zelene površine i parkovi, deponije smeća, te obale rijeka i vodotokova.

Obuhvaćeni će biti i primarna i sekundarna kanalizaciona mreža, svi objekti male privrede, objekti privatnih i javnih preduzeća, objekti javnih i drugih ustanova, sjedišta međunarodnih organizacija i drugih subjekata.

Sistematsku deratizaciju izvodiće preduzeće “Eko-bel”, koje je dužno da blagovremeno izvještava stanovništvo o njenom provođenju.

Iz ovog preduzeća mole građane da omoguće stručnim ekipama izvođenje deratizacije, da onemoguće pristup zatrovanim mamcima djeci i domaćim životinjama, te da zatrovanu masu ne diraju rukama.

U Gradskoj upravi ističu da je veoma važno da se građani pridržavaju uputstava i mjera opreza koje će im na terenu dati stručne ekipe “Eko-bela”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender