27. 09. 2021.

Dodik: BiH ide ka potpunoj blokadi

“BiH ne blokira Milorad Dodik, već ona ide ka blokadi zato što je izgubljena vjera u međunarodni faktor koji uopše nije bio odgovoran, posvađane su političke elite u okviru bošnjačkog naroda, obespravljene političke elite u okviru hrvatskog naroda, a srpska politička elita je nezadovoljna, jer je izgubila mnogo ovlaštenja”, rekao je Dodik.

Dodik kaže da može da pozove ljude na dijalog ako BiH hoće da preživi.

“Moramo sjesti i reći da li je ono što su uradili visoki predstavnici do sada uredu ili nije, pa da se argumentovano čuje zašto Bošnjaci misle da jeste, a mi mislimo da nije uredu i da se naprave rješenja. Ako nema našeg rješenja, sva strana rješenja nigdje nisu uspjela”, rekao je Dodik za Anadoliju.

Okrivljujući najviše međunarodnu zajednicu za trenutno stanje u BiH, Dodik je rekao da ako se BiH ne otarasi raznih mešetara, neće moći ići dalje.

“Prvi preduslov je da se međunarodni intervencionizam odbaci od svih strana u BiH. Ovakva BiH, sa enormnom upravom međunarodnog aparata, špekulanata, propalih birokrata u svojim zemljama, ne može da uspije”, smatra Dodik.

On je naveo da su predstavnici međunarodne zajednice činili sve da BiH ne bude prostor razvoja već eksperimentalno područje.

“To nismo razumjeli svi u BiH i zato se dijelimo. Zato mi mislimo da ova BiH, koja je podanik međunarodne zajednice, ne može opstati, i da nas Federacija BiH, kao takav podanik, vuče sve dole. Mi hoćemo da upravljamo resursima i da to zajedno činimo”, poručio je Dodik.

Dodik: Ovakva BiH ne može da uspije

Mislim da Bosne i Hercegovine nema bez unutrašnjeg dogovora i da ona ide ka potpunoj blokadi, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je u razgovoru za Anadolu Agency kazao da “Bosnu i Hercegovinu ne blokira Milorad Dodik već da ona ide ka blokadi zato što je izgubljena vjera u međunarodni faktor koji uopše nije bio odgovoran, posvađane su političke elite u okviru bošnjačkog naroda, obespravljene političke elite u okviru hrvatskog naroda, a srpska politička elita je nezadovoljna jer je izgubila mnogo ovlaštenja”.

“Ako Bosna i Hercegovina hoće da preživi, ja mogu da pozovem ljude na taj dijalog. Moramo sjesti i reći da li je ono što su uradili visoki predstavnici do sada uredu ili nije uredu, pa da se argumentovano čuje zašto Bošnjaci misle da jeste, a mi mislimo da nije uredu. I da se naprave rješenja. Ako nema našeg rješenja, sva strana rješenja nigdje nisu uspjela”, rekao je Dodik.

Okrivljujući najviše međunarodnu zajednicu za trenutno stanje u BiH, Dodik je kazao da ako se BiH ne otarasi raznih mešetara, neće moći ići dalje.

“Prvi preduslov je da se međunarodni intervencionizam odbaci od svih strana u BiH. Ovakva BiH, sa enormnom upravom međunarodnog aparata, špekulanata, propalih birokrata u svojim zemljama, ne može da uspije”, smatra Dodik.

Prema njegovom mišljenju, predstavnici međunarodne zajednice činili su sve da BiH ne bude prostor razvoja već, kako je kazao, eksperimentalno područje.

“To nismo razumjeli svi u BiH i zato se dijelimo. Zato mi mislimo da ova BiH, koja je podanik međunarodne zajednice, ne može opstati, i da nas FBiH, kao takav podanik, vuče sve dole. Mi hoćemo da upravljamo resursima i da to zajedno činimo”, poručio je Dodik.

(Anadolija)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender