16. 01. 2022.
Kotor Varoš ima najmanju stopu nezaposlenosti u cijeloj BiH

Kotor Varoš ima najmanju stopu nezaposlenosti u cijeloj BiH

Kotor Varoš ima najmanju stopu nezaposlenosti u cijeloj BiH

Suljkanović je rekao novinarima u Kotor-Varošu da su brojne strane kompanije ovdje prepoznale plodno tlo za svoje investicije, te da će, otvaranjem novih pogona, pozitivan trend zapošljavanja biti nastavljen i u ovoj godini.

Suljkanović kaže da je rukovodstvo opštine Kotor-Varoš spremno da pomogne važne projekte koji su kandidovani u mjesnim zajednicama u kojima žive bošnjački povratnici i domicilno stanovništvo.

Prema njegovim riječima, neophodno je riješiti problem telefonskih priključaka i interneta u selu Večići kod Vrbanjaca, kao i sanirati vodovodnu mrežu na području grada, jer su pojedine azbestne cijevi dotrajale i njihova zamjena je prioritet u narednom periodu.

Potpredsjednik Srpske danas je sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem razgovarao i o ostalim infrastrukturnim problemima, o otvaranju novih radnih mjesta i mogućim projektima koje bi podržala međunarodna zajednica.

Vučanović je rekao da lokalna vlast nastoji da stvori što bolje uslove za sve stanovnike, te da je optimista kada je riječ o projektima planiranim za ovu godinu.

“Vjerujemo da ćemo, uz ponuđenu podršku potpredsjednika Srpske, ove godine realizovati više projekata. Opština će raznim olakšicama činiti povratak održivim, a dobićemo nova radna mjesta i riješene komunalne probleme”, naglasio je Vučanović.

Suljkanović i Vučanović saglasili su se da problem bošnjačkih učenika u Vrbanjcima treba rješavati donošenjem zakona na nivou cijele BiH, a ne da se problem, koji je prisutan u pojedinim školama, rješava parcijalno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender