28. 09. 2021.
Vučić: Stvaram novu Srbiju!

Vučić: Stvaram novu Srbiju!

Vučić: Pišem program buduće vlade

List navodi da je to, praktično, Vučićevo objašnjenje zbog čega još nisu počele zvanične konsultacije o formiranju vlade.

Program na kojem lider SNS radi predstavljaće okosnicu delovanja postizborne vlasti u Srbiji i biće ponuđen eventualnim koalicionim partnerima kao osnova za početak razgovora.

“Danas” navodi da će taj dokument sadržati mjere za reforme u svim segmentima društva, operativni plan i obavezne prve korake.

Kako je ranije objašnjeno iz SNS, program reformi odnosiće se na sve ključne oblasti, poput obrazovanja, zdravstva i, naravno, ekonomije, gde su osnovni ciljevi smanjenje nezaposlenosti, dovođenje investitora i bolji standard građana.

Prije početka pregovora s potencijalnim koalicionim partnerima, o planu i programu rada buduće vlade izjasniće se članovi Predsjedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U SNS očekuju da sjednica Predsjedništva bude održana do petka, a Glavni odbor da zasjeda predstojećeg vikenda kako bi razgovori o eventualnoj saradnji s drugim strankama krenuli početkom naredne nedelje.

„Sjednicu Predsjedništva zakazuje lider naše stranke Aleksandar Vučić i od njegovih obaveza zavisiće termin njenog održavanja“, rekao je za “Danas” potpredsjednik SNS Bratislav Gašić.

Prema njegovim riječima, vlada Srbije će uskoro biti formirana i nema potrebe da se s tim odugovlači.

„Ponašaćemo se odgovorno i nema razloga za gubljenje dragocenog vremena. Očekujem da to bude što prije, jer Srbiju čeka dosta posla“, naveo je Gašić.

To „što prije“, kako nezvanično objašnjavaju u SNS, znači da bi konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i formiranje vlade trebalo da budu završeni najkasnije do uskršnjih praznika dakle do 20. aprila.

Naprednjaci ne žele da preciziraju s kojom strankom će najpre razgovarati, ali ponavljaju da će pozvati sve, pa i DS. Spekuliše se, ipak, da u SNS žele da u budućoj vladi budu SPS Ivice Dačića, NDS Borisa Tadića i SVM Ištvana Pastora.

(Danas)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender