16. 01. 2022.

Banja Luka: Pauk ove godine ”nosio” 641 automobil

Prema podacima Odsjeka za parking i garaže, „Pauk služba“ je najviše intervencija imala u centru grada (Jevrejska i Ulica Kralja Alfonsa XIII), zatim u Novoj Varoši (ulicama Jovana Dučića i Olimpijskih pobjednika), te u naselju Sime Matavulja i na Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića. Uočeno je da neodgovorni vozači parkiraju na: kolovozu, pješačkom prelazu, trotoaru, obilježenom invalidskom mjestu, te često zagrađuju druga vozila, koja „Pauk služba“, na poziv vlasnika vozila, premješta.

Inače, po utvrđenom prekršaju, ovlašćeni radnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izdaje pisani nalog, kojim nalaže Odsjeku za parking i garaže preduzimanje mjere premještanja vozila. Premještena vozila odvoze se na depo, lociran na Rakovačkim barama, Ulica Bitoljska bb. Dežurni radnici vrše prijem, odnosno izdavanje vozila u toku cijelog dana (od 00-24 časa).

Kada je riječ o visini naknade za premještanje i čuvanje vozila na depou – ona je utvrđena Odlukom o visini troškova premještanja vozila i iznosi:

– za premještanje vozila na udaljenosti do dva kilometra od mjesta deponovanja vozila – 40.00 KM;
– za premještanje vozila na udaljenosti od dva kilometra do deset kilometara od mjesta deponovanja vozila – 60.00 KM;
– za premještanje vozila na udaljenosti preko deset kilometara od mjesta deponovanja vozila – 90.00 KM;
– za čuvanje vozila na depou – 10.00 KM po jednom započetom danu.

Iz Odsjeka za parking i garaže, Gradske uprave grada Banjaluka podsjećaju, da u slučaju započetog premještanja vozila naknada iznosi 30.00 KM.
(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender