30. 11. 2021.
Grobarska ljubav: Iz Slovenije u Beograd pješice

Grobarska ljubav: Iz Slovenije u Beograd pješice

Grobarska ljubav: Iz Slovenije u Beograd pješice

Ljubav prema klubu Slovenac je odlučio da pokaže uputivši se na put dug oko 800 kilometara. U Prnjavoru se zaustavio poslije prepješačenih 430 kilometara, a planira da 4. aprila stigne u Beograd na meč košarkaške Evrolige i bodri Partizan protiv Žalgirisa.

– Za sada sve ide po planu i nadam se da ću na vrijeme stići i gledati meč. Veliki sam navijač Partizana, a dan nakon košarke pratiću i utakmicu fudbalera Partizana i Vojvodine – rekao je Okiljević.

Ovaj dvadesetdevetogodišnji vozač hitne pomoći odavno ima želju da sa tribina podrži “crno-bijele”. Veliki je “grobar”, a klub iz Humske, kako ističe, ima na hiljade navijača u “deželi”.

– Neki od mojih prijatelja i poznanika nisu mi vjerovali kada sam im otkrio plan da idem do glavnog grada nekadašnje zajedničke države. Mislili su da se šalim, ali sada sam ih uvjerio da to nije bila obična kafanska priča – ispričao je Okiljević, koji se sa Prnjavorčanima brzo sprijateljio, što zbog Partizana, što zbog supruge Adrijane koja potiče iz prnjavorskog sela Gornja Mravica.

Gregor kaže da je poduhvat, osim voljenom klubu, posvetio svom sedmomjesečnom sinu Luki, koji će kad poraste imati šta da priča svojim drugarima.

– Razmišljam, dok putujem, kako on napreduje, da li je zdrav, ali i s kakvim zadovoljstvom ću mu za nekoliko godina pričati o svemu što doživljavam tokom ovog putovanja. Svugdje sam lijepo dočekan, u Prijedoru čak s harmonikom, u Banjaluci sam se takođe družio sa prijatnim ljudima, mladima širokog srca i iskrenih želja da uspijem. Slično je i u Prnjavoru – rekao je Okiljević.

Pred njim je velika kilometraža, ali upornost i želja da i na ovaj način pokaže ljubav prema svom klubu jači su od svih napora koji ga čekaju. U rukovodstvu Partizana su već upoznati sa dolaskom neobičnog gosta, vjernog navijača i čovjeka koji ne zna za prepreke, pa mu pripremaju poseban doček.

Real Madrid

Gregor Okiljević se u Prnjavoru raspitivao za Branka Miodanića, koji je svojevremeno pješačio do stadiona Partizana da bi pratio utakmicu svog voljenog kluba i Real Madrida.

Miodanić je tada savladao dionicu dugu 320 kilometara, a ovacijama je dočekan na stadionu “crno-bijelih”.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender