19. 01. 2022.

Otvoreno pismo predsjedniku RS: Ako hoćete da se obračunate sa bitangama – evo šanse!

Poštovani gospodine predsjedniče,

Obraćam Vam se ovom prilikom povodom Vaše izjave od 17. marta ove godine, a koja glasi: “Tačno je da i u našim redovima ima puno bitangi koji su zloupotrijebili stranku i povjerenje i zaposlili sve članove svoje porodice, bliže i dalje rodbine, i ja sam do kraja otvorio oči kako bih ih otkrio i kaznio za takvo ponašanje“, te imam potrebu da Vam ukažem na još jednu bitangu iz Vaše stranke, Rodoljuba Topića koji je predsjednik Izvršnog odbora SNSD u Kozarskoj Dubici.

Naime, navedeni Rodoljub Topić je i rukovodilac RJ Elektrodistribucija u Kozarskoj Dubici gdje provodi samovolju i radi isključivo za lični interes, te zapošljava koga on hoće i premješta radnike gdje on hoće. Za njega ništa nije sveto, čak ni porodica čiji je član ugradio život u našu Republiku Srpsku.

Moje ime je Milka Stanić, supruga sam poginulog borca Dušana Stanića koji je izgubio život u Gradačcu 21. oktobra 1994. godine, u RJ Elektrodistribucija radim već 13 godina i za to vrijeme sam obavljala svoj posao kako sam najbolje znala i umjela, savjesno i odgovorno. Kao dobar radnik sam imala priliku i da napredujem u poslu. Od 09. oktobra 2009. sam raspoređena na radno mjesto sekretarice na kojem sam izvršavala svoje radne obaveze sve do 06. marta 2014. kada su me na mom radnom stolu, jedno jutro, dočekali novi ugovori o radu, odnosno „Odluka o otkazu Ugovora o radu sa ponudom zaključivanja ugovora pod izmjenjenim uslovima“ i „Ugovor o radu“ (broj protokola 985/14 od 04. marta 2014.) gdje sam iz Kozarske Dubice u kojoj sam stalno nastanjena premještena na rad u Kostajnicu bez ikakvog obrazloženja. Potpisala sam ponuđeni Ugovor o radu jer u slučaju da sam odbila to uraditi, momentalno bih dobila otkaz. Tražila sam objašnjenje prvo od rukovodioca jer se nije udostojio ni lično da mi uruči ugovore, ali se on nije osjećao dužnim da mi da objašnjenje. Takođe, objašnjenje nisam dobila niti sa bilo koje adrese na koju sam se obratila.

Poštovani predsjedniče, Vi ste mi posljednja nada, jer pomoći i odgovora na moja pitanja nema. Supruga sam borca Republike Srpske koji je dao život za ovu državu i za bolji život svih nas. Uz to sam samohrana majka troje djece kojima sam cijeli svoj život posvetila i koje sam izvela na pravi put, napravila od njih ljude, radeći pošteno i ne tražeći ništa osim prava na pošten rad. Žalosno je što ja, kao supruga poginulog borca VRS, i samohrana majka tri kćerke, trpim mobing od strane rukovodećeg Rodoljuba Topića već više od godinu dana. Biću slobodna da iznesem svoje mišljenje, a to je da sam maknuta sa radnog mjesta iz Kozarske Dubice samo da bi se oslobodilo radno mjesto za dovođenje novog radnika kojeg će lično preporučiti Rodoljub Topić. Ovog puta neću ni spominjati Topićev imetak prije, a poslije Elektrokrajine, ni to kako je on stečen… time će se pozabaviti, nadam se nekad, nadležni organi.

U ratu sam izgubila sve što sam imala, prije svega muža s kojim sam stekla troje divne djece, kuću i ognjište u Sanskom Mostu. Ratni vihor je moju djecu i mene doveo u Kozarsku Dubicu, sa samo nekoliko torbi sa najpotrebnijim stvarima. Nakon dvadesetak godina stekla sam sve iznova poštenim radom. Samo ja znam kroz kakav sam ovozemaljski pakao prošla.

Predsjedniče, nije u redu da se šikaniraju porodice onih koji su život dali za Republiku Srpsku. Nije u redu ni da se njih niko i ne sjeti do izbora. Nije u redu, a to mi najviše smeta, da se porodice poginulih boraca i invalida otadžbinskog rata tretiraju kao socijalna kategorija, a trebali bi se tretirati kao povlašćena kategorija društva, jer baš oni su dali svoje živote i dijelove tijela da bi sad mi bili ovdje gdje jesmo.

Takođe, uvrijeđena sam i činjenicom da su skoro svi mediji, čast izuzecima, bili zatvoreni za moju ispovijest i sudbinu ne želeći da prikažu stvarnost današnjeg života u Republici Srpskoj i osionost onih koji pripadaju Vašoj stranci. Kakvo to društvo pravimo i šta od njega očekujemo gospodine predsjedniče?

S toga poštovani predsjedniče, obraćam se Vama u nadi da ćete uraditi ono što ste obećali, da ćete se obračunati sa bitangama u Vašoj stranci. Evo, ja sam Vam olakšala posao i ukazala na jednu direktno, ne morate da je tražite i provjeravate, dokazano je.  Nadam se gospodine predsjedniče da ćete Vi ispraviti nepravdu nanesenu meni i mojoj porodici jer ja više ne vidim nikog drugog ko bi to mogao uraditi.

U nadi da ćete pozitivno riješiti moj slučaj,

Srdačno Vas pozdravlja:
MILKA STANIĆ
Moravska bb
79240 Kozarska Dubica

U Kozarskoj Dubici, 25.03.2014.

Microsoft napušta Windows Defender