28. 09. 2021.
Tragikomedija u Beogradu: Asfaltirali mu greškom točak!

Tragikomedija u Beogradu: Asfaltirali mu greškom točak!

Tragikomedija u Beogradu: Asfaltirali mu greškom točak!

Todorović objašnjava da je automobil pre kobnog asfaltiranja vozila njegova supruga, koja ga je ostavila na uobičajenom mjestu – ispred “Lukoil pumpe” u Ulici Džona Kenedija, nedaleko od njihovog stana.

Po automobil je otišao nakon što je pao mrak, i nije ga u prvi mah pronašao: neko ga je premjestio nekoliko metara dalje, a i plastika oko točka je bila oštećena.

02

-Da se razumijemo – meni niko nije javio da će ulica biti asfaltirana. Kada sam vidio šta se desilo, prvo sam pozvao policiju. Međutim, tamo su mi rekli da nisu nadležni za ovaj slučaj, i da zovem “Beogradput”. U tom preduzeću su mi, s druge strane, rekli da “po Beogradu asfaltira ko kako stigne”, i da ne mogu da mi garantuju da su mi njihovi radnici oštetili vozilo.

Ipak, ubrzo su me pozvali i potvrdili mi da su oni vozilo pokušali da pomjere “ručno”, i da je zato došlo do oštećenja – navodi Miodrag, koji ističe da je njegov automobil bio propisno parkiran.

On se relativno brzo sa “Beogradputom” dogovorio oko iznosa odštete, ali je osiguravajuće društvo ponudilo da mu isplati manje od desetog dijela prvobitne procene štete – samo 8.000 dinara.

“Beogradput”: Ne znamo da je u toku sudski postupak

U JKP “Beogradput” potvrđuju priču Miodraga Todorovića, ali i objašnjavaju da sa sudskim postupkom – nisu upoznati.

“Stranka je 30.10.2012. godine obavještena o obračunu naknade od strane osiguravača i potrebi da se dostavi kopija kartice tekućeg računa radi isplate navedenog iznosa, što stranka nije učinila. JKP ”Beograd-put” nema saznanja da je stranka podnijela tužbu sudu pa na navode u vezi sa sudskim postupkom ne može da da odgovore. I inače, ne može da komentariše pokretanje i vođenje sudskog postupka”, kažu u ovom javnom preduzeću.

Neobičan stil asfaltiranja nisu komentarisali.

– Tada sam bio prinuđen da tužim “Beogradput”. Kada sam im to saopštio oni nisu bili iznenađeni: “Takva je redovna procedura”, rekli su mi ”osiguranje neće da pokrije troškove, pa su ljudi prinuđeni da nas tuže”. Međutim, i osiguravajuće društvo i preduzeće otežu sa procesom. Čak i prije nego što smo počeli sa sporom, predmet je prebačen sa jednog na drugi sud. Prošlo je gotovo dvije godine, a još nismo održali ni prvo ročište – zaključuje Miodrag, kojem je čitava situacija odavno prestala da bude smiješna.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender