30. 11. 2021.
Cvijanovićeva: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Cvijanovićeva: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Premijerka RS dobila nagradu ”Večernjakov pečat”

“Uložili smo veliki trud i napore proteklih godinu dana. Bilo je puno intervencija koje su bile usmjerene prema najugroženijim kategorijama u društvu i mislim da je to prepoznato”, rekla je Srni Cvijanovićeva, kojoj je sinoć uručena nagrada “Večernjakov pečat za međupolitički dijalog”.

Ona je istakla da je Vlada Srpske uradila sve što je potrebno da se povećaju penzije, plate, lične i porodične invalidnine.

Pri tome se, kaže Cvijanovićeva, vodilo računa o privredi i činjenici da je danas svako zabrinut za svoje radno mjesto, dok oni koji ga nemaju žele da se zaposle.

Prema njenim riječima, u složenim uslovima ekonomske krize to je predstavljalo izazovan zadatak za Vladu Republike Srpske.

“Uspjeli smo da uradimo i taj izazovan zadatak i da privredne subjekte koji su gotovo bili izbrisani iz privrednog život Republike Srpske dignemo na noge, da im ubrizgamo novu perspektivu, da tamo imamo zaposlene ljude i da znamo da ćemo u zbiru imati 2.500 spašenih radnih mjesta”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da će i buduće akcije biti u tom pravcu.

Cvijanovićeva je navela da je Vlada Srpske, na čijem je čelu, uz sve to usmjerena i na dijalog sa svim političarima u BiH.

Priznanje za osobu godine predsjedniku Vlade Republike Srpske došlo je i kao prvoj ženi na čelu jedne vlade u BiH, na šta je, kako kaže, ponosna.

“Ni u regionu nije uobičajena stvar da su žene na čelu vlada. Tim više mi pokazujemo da je Republika Srpska jedno zrelo društvo. Mislim da treba da se razvijamo na način da imamo otvoren prostor za svakoga ko može da doprinese društvu”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da to podrazumijeva niz izazova, ali da vjeruje u sposobnost žena da donose dobre odluke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender