02. 12. 2021.
Đoković i Nadal u finalu Majamija

Đoković i Nadal u finalu Majamija

Đoković ili Nadal, kome će titula?

Poslije tri poraza u finalnim okršajima (2005, 2008, 2011), Nadal želi napokon da uzme jedan od retkih trofeja koji mu nedostaje, dok Đoković nastoji da postane, uz Federera, jedini čovjek u istoriji koji će dva puta osvojiti američku ’duplu krunu’ – Indijan Vels, pa Majami.

“Šansu da pobijedim Novaka imam samo ako igram na gornjoj granici mogućnosti i da se nadam da on ne odigra kako zna i umije. Vidjećemo, znam da moram dobro da serviram, da budem agresivan. Igramo na terenu koji je vjerovatno njegov omiljeni. On ulazi u ovo finale sa velikim samopouzdanjem poslije osvajanja Indijan Velsa. Za mene je bitno što sam u finalu, posebno poslije lošeg rezultata u Indijan Velsu“, rekao je Nadal.

Poslije Vavrinkinog osvajanja Australijan opena, na svakom koraku čitali smo tekstove da je ’velika četvorka’ prošlost, ali to je u znatnoj mjeri sada osporeno – u Indijan Velsu finale su igrali Đoković i Federer, a sada su u finalu Đoković i Nadal.

Ne samo to, poslije nedeljnog meča Novak i Rafa biće jedini trenutni vlasnici Masters turnira – Novak ima Indijan Vels, Monte Karlo, Šangaj, Pariz i završni u Londonu, a Nadal Rim, Madrid, Sinsinati i Montreal.

Do sada smo vidjeli 39 ’Rafole’ okršaja, a Nadal vodi sa 22:17. Ipak, Đoković ima prednost na Mastersima (11:9) i u finalnim okršajima.

“Gledao sam Rafine mečeve ove nedelje – udara lopticu jako dobro i ima mnogo samopouzdanja na terenu. Nikada nije osvojio ovaj turnir i mislim da mu je to dodatna motivacija“, kazao je Novak, koji je na Floridi slavio 2007, 2011. i 2012. godine.

Meč počinje u nedjelju od 20 časova i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu, a po njegovom završetku dobićemo odgovor na pitanje – Rafaelova 63. ili Novakova 43. titula?

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender