06. 12. 2021.
Kineski avion uočio još tri predmeta u potrazi za nestalim Boingom

Kineski avion uočio još tri predmeta u potrazi za nestalim Boingom

Kineski avion uočio još tri predmeta u potrazi za nestalim Boingom

Predmeti koje je uočio kineski avion su bijele, crvene i narandžaste boje, objavio je Rojters, pozivajući se na agenciju Sinhua.

Malezijski ministar saobraćaja Hišamudin Husein danas je obećao da će potraga za “preživjelim putnicima i članovima posade, ako ih ima” biti nastavljena, iako su od pada aviona u Indijski okean prošle tri nedjelje, penosi AFP.

– Bez obzira na to koliko su šanse male, mi ćemo se moliti, nadati se i kada nema osnova za to i nastavićemo da tragamo za preživjelima ako ih ima – rekao je on dok je obilazio porodice putnika i članova posade nestalog aviona.

Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je sa civilnog radara 8. marta ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking.

– Ne mogu porodicama nestalih davati lažnu nadu. Najbolje što možemo je da se molimo i saosećamo sa njima i da se sve dok postoji makar i minimalna šansa da je neko preživio molimo i činimo sve što možemo – kazao je Hišamudin.

Brodovi i avioni nekoliko zemalja pretražuju velike dijelove Indijskog okeana zapadno od Australije -nekoliko stotina kilometara od kopna. Sateliti i avioni su uočili veliki broj objekata koji plutaju, ali do sada ni za jedan od njih nije potvrđeno da je dio olupine aviona.

Malezijske vlasti tvrde da je neko namjerno preusmjerio avion sa planirane putanje, a istraga je fokusirana na pilota.

Policija je zaplijenila simulator leta koji je pilot napravio u svojoj kući, a agenti FBI pokušavaju da dođu do podataka koji su izbrisani sa hard diska simulatora.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender