Lavrov: Prijedlog Zapada neprihvatljiv

Lavrov: Prijedlog Zapada neprihvatljiv

Lavrov: Prijedlog Zapada neprihvatljiv

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da je takva kontakt gupa neprihvatljiva, jer podrazumijeva da Moskva treba da počne dijalog s onima koji su preuzeli vladu u Kijevu.

Lavrov je u televizijskoj emisiji “Vesti subotom”, rekao i da su njegovi nedavni razgovori s američkim državnim dekretarom Džonom Kerijem u Hagu, kao i kontakti s predstavnicima Njemačke, Francuske i nekoliko drugih zemalja, pokazali da postoje zajedničke inicijative koje bi mogle da budu ponuđene Ukrajini.

“To je veoma važno, jer su do sada naši partneri predlagali neku kontakt grupu, u kojoj bi Rusija trebalo da s onima koji su preuzeli vlast u Kijevu postigne dogovor pod njihovim (zapadnih zemalja) nadzorom”, rekao je Lavrov.

“To je potpuno neprihvatljiv način i o tome nismo ni razgovarali”, poručio je šef ruske diplomatije.

Komantarišući mere koje treba uvesti zbog normalizacije situacije u Ukrajini, Lavrov je naglasio da treba obuzdati divljanje naoružanih bandi, razoružati nezakonite naoružane grupe i osloboditi nelegalno zauzete zgrade, trgove, ulice, gradove i sela, prenio je Itar-Tass.

Zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov, rekao je da između Moskve i Vašingtona još ima velikih razlika u stavovima na koji način treba rešavati situaciju u Ukrajini, uprkos tekućim konsultacijama o najvećem sporu između Istoka i Zapada od vremena Hadnog rata.

Lavrov bi sutra trebalo u Parizu da se sastane sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender