28. 09. 2021.
Privredna komora RS nagradila najuspješnije

Privredna komora RS nagradila najuspješnije

Privredna komora RS nagradila najuspješnije

U okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013” u kategoriji srednjih privrednih društava nagrađeni su “Sim tehnik” Kotor Varoš, “AM Međugorje” Veliko Blaško i “Škrebić kompani” Doboj.

U kategoriji malih privrednih društava nagrađeni su Mljekara “Pađeni” iz Bileće, “Tri best” iz Banjaluke i “Raševići” iz Bijeljine.

Priznanja za doprinos u oblasti zapošljavanja u 2013. dodijeljena su preduzećima “Sportek” iz Kotor Varoša, “Bema” iz Banjaluke i Fabrika kreveta “Napko beds”iz Petrova.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2013. priznanje je dodjeljeno “M:telu” iz Banjaluke, priznanje za najznačajniju investiciju u prošloj godini dodijeljeno je EFT Rudnik i termoelektrane “Stanari”, dok je posebno priznanje za najveći postignuti obim proizvodnje dodijeljeno “Elektroprivredi Republike Srpske”.

Priznanje za postignute rezultate u izvozu za 2013. dodijeljena su “Optima grupi” iz Banjaluke, “Alumini” iz Zvornika i “Komer mali” iz Prnjavora.

Prema realizovanim plasmanima sredstava u privredu u 2013, priznanja su dodijeljena Novoj banci, NLB Razvojnoj banci i Unikredit banci iz Banjaluke.

Priznanje za najuspješniju ženu u privredi Srpske u 2013. dodijeljena su Desanki Drašković iz preduzeća “Etna” Istočno Sarajevo, Nadi Mihajlović iz preduzeća “Mediteran inoks” iz Čelinca i Danijeli Risović iz preduzeća “Tropik ribarstvo” Banjaluka.

Priznanja su uručena i mikrokreditnim društvima “Anđelić” iz Trebinja, “Agarius” iz Istočnog Sarajeva i “Hidromont” iz Novog Grada.

Privredna komora Republike Srpske izabrala je 12 privrednih društava, čiji su proizvodi obilježili prošlu godinu po prepoznatljivosti kvaliteta.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda najboljima su proglašena preduzeća “Tanasić” iz Bijeljine, “Ekskluziv linžeri” Banjaluka, “Višt” Doboj, “Kiko” Bijeljina, “Triangl” Banjaluka, “Mega drvo” Bijeljina, kao i “Sana linea” Kostajnica.

Među najboljim su takođe preduzeća “Vizion” iz Rogatice, “Krznarija Pristaš” iz Banjaluke, “Podrumi Vukoje” iz Trebinja, “Eko-Bel” iz Banjaluke i “Di bor” Gradiške.

Manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013.” prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegletija, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, te ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Prisustvovali su i potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki, šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne, predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te druge javne ličnosti.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender