Keri i Lavrov u Parizu o Ukrajini

Keri i Lavrov u Parizu o Ukrajini

Keri i Lavrov u Parizu o Ukrajini

Sastanak će uslijediti nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao u petak telefonom američkog lidera Baraka Obamu kako bi razmotrili američki diplomatski prijedlog za situaciju u Ukrajini, prenio je Rojters.

Lavrov je izjavio da je Kontakt grupa koju je Zapad predložio za posredovanje u razgovorima između Rusije i Ukrajine, potpuno neprihvatljiva, jer podrazumijeva da Moskva treba da počne dijalog s onima koji su preuzeli vlast u Kijevu, prenio je Itar-Tas.

Lavrov je u televizijskoj emisiji “Vesti subotom”, rekao i da su njegovi nedavni razgovori s američkim državnim sekretarom u Hagu, kao i kontakti s predstavnicima Njemačke, Francuske i nekoliko drugih zemalja, pokazali da postoje zajedničke inicijative koje bi mogle da budu ponuđene Ukrajini.

Keri je juče, vraćajući se iz Saudijske Arabije u SAD, iznenada, na pola puta, promijenio plan i zaustavio se u Evropi, da bi razgovarao o ukrajinskoj krizi.

Keri je, tokom leta, telefonom razgovarao s Lavrovom, pošto su se Obama i Putin u petak dogovorili da se šefovi diplomatija njihovih zemalja sastanu i razgovaraju o mogućnosti diplomatskog rješenja situacije u Ukrajini.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender