16. 01. 2022.
Bivša Građevinska škola zjapi prazna

Bivša Građevinska škola zjapi prazna

Bivša Građevinska škola zjapi prazna

Iz Gradske uprave su rekli da su podnijeli zahtjev da ovaj objekat bude knjižen na ime grada i da se postupak vodi pred Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

– Po okončanju postupka biće donesene odgovarajuće odluke o namjeni objekta – rekli su iz Gradske uprave.

U Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove potvrdili su da su 2012. godine dobili zahtjev od grada za utvrđivanje prava na raspolaganje nad nekretninama.

– Zakonom o stvarnim pravima utvrđuje se pravo svojine, a ne pravo raspolaganja pa je zahtjev grada odbijen. S obzirom na to da na ovoj nekretnini nije bila formirana građevinska parcela, prekinuli smo postupak sve dok ona ne bude formirana, kada će biti nastavljen postupak utvrđivanja prava na toj parceli na zahtjev grada – rekli su iz RUGIP-a.

Predsjednik MZ Lazarevo I Obrenko Slavnić rekao je da se ova zgrada nalazi u lošem stanju, ali da bi uz kompletno renoviranje mogla da posluži za smještaj nekog vrtića ili sportskog kluba.

– Ne znamo za koju namjenu će ovaj objekat poslužiti. Trebalo bi da bude renoviran i ustupljen sportskim klubovima kojima nedostaju prostorije ili preuređen u vrtić – kaže Slavnić.

Dodaje da je kao predsjednik mjesne zajednice dobijao više prijedloga u kojima sportisti traže da im budu ustupljene prostorije za sportske klubove.

– U svakom slučaju, u zgradu bi trebalo da neko useli, jer ovako samo pravi ruglo i propada – naglasio je Slavnić.

Direktor Građevinske škole Ljuban Bajić kaže da se ova škola u novembru 2012. godine morala preseliti na drugu lokaciju jer je zgrada u Lazarevu bila u lošem stanju.

– Objekat je bio totalno neuslovan i opasan za boravak đaka. Pri jačem vjetru i prozori su ispadali pa su se Školski odbor i Savjet roditelja angažovali da se preselimo na drugu lokaciju, što smo i učinili – rekao je Bajić.

Ministarstvo

Portparol Ministarstva prosvjete i kulture RS Branka Rogač rekla je da su, prema Zakonu o utvrđivanju i prenosu prava raspolaganja imovinom na jedinice lokalne samouprave, zemljišta i zgrade u kojima se obavlja vaspitno-obrazovna djelatnost u nadležnosti lokalnih zajednica.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender