02. 12. 2021.
Cvijanovićeva: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Cvijanovićeva: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Cvijanovićeva: Prvi na redu banjalučki Klinički centar

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da je i zadatak te komisije da utvrdi mjere za poboljšanje finansijskog stanja koje će biti predložene Vladi Srpske da bi se moglo intervenisati.

“Očekujemo da će ta komisija redovno izvještavati Vladu, što joj je i u mandatu određeno, a služiće i kao snažna podrška menadžmentu. Takođe, očekujemo da dobijemo potvrde o nekim stavovima kako se kretati u budućem vremenu i da dobijemo eventualno nove ideje kako da se saniraju određene stvari i unaprijedi sistem i sam Klinički centar”, rekla je Cvijanovićeva.

Ovu ekspertsku grupu formirala je Vlada Srpske na prošlonedjeljnoj sjednici.

Predstavnici Vlade razgovaraće sa nezadovoljnim borcima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je danas da će predstavnici Vlade razgovarati sa predstavnicima nezadovoljnih boraca koji su protestovali u posljednje vrijeme u Banjaluci.

Cvijanovićeva je rekla novinarima, nakon svečanosti dodjele policijskih automobila, da će predstavnike tih boraca na razgovor pozvati resorni ministar.

“Čudno je što su pojedinci iz tih redova, kada smo se oglasili i istakli da ćemo ih pozvati na razgovor, rekli da je smiješno da uopšte razgovaramo. Ne mislim da je smiješno razgovarati o bilo kojoj temi, tako da je sada nejasno da li žele ili ne žele takav sastanak”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala, osvrćući se na poziv nezadovoljnih demobilisanih boraca da razgovara s njima u parku u kojem su protestovali, da je smatrala da nije u redu da ide u park, jer su institucije mjesto za razgovor.

Premijer Srpske je podsjetila i da je za zahtjeve tih boraca rekla da dio spada u domen u kojem se njima Vlada ne može baviti, a da stvari koji se tiču statusa boraca jesu domen Vlade Srpske i o tome se vodi računa.

Cvijanovićeva je rekla da jeste velika stvar da se obezbijedi borački dodatak, imajući u vidu da se za te potrebe na godišnjem nivou izdvaja 12 miliona KM.

“Znam da po pojedinačnom iznosu to nije veliko, ali moram reći da je upravo ova vlast još 2007. godine uvela to pravo i ono će se ojačavati”, istakla je Cvijanovićeva, dodajući da je 2007. godine uvedena i naknada za odlikovane borce Republike Srpske.

Ona je istakla da su čak i u vremenu krize bila zaštićena boračka prava, koja nisu ni ukidana niti smanjivana, nego su rasla.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender