19. 01. 2022.
Koštunica podnio neopozivu ostavku

Koštunica podnio neopozivu ostavku

Koštunica ide u penziju

Koštunica je bio stalno zaposlen u stranci i platu je primao iz partijske kase, ali je odlučio da promjeni status nakon odlaska sa liderske pozicije.

Pošto DSS nije ušao u parlament poslije parlamentarnih izbora, stranka je ostala bez redovnih mjesečnih priliva iz državnog budžeta i zato se spremaju rezovi u DSS-u, piše list.

Direktor DSS-a Dejan Mihajlov rekao je da će stranka morati drastično da smanji broj stalno zaposlenih i da će platu moći da prima najviše pet, šest ljudi, a u stranačkoj centrali bilo je 40 angažovanih.

“Zbog kraha na izborima, mijenja se i stanje u Ujedinjenim regionima Srbije, gdje su imali 19 zaposlenih po raznim službama. Dio njih već je radne knjižice prebacio u Nacionalnu službu za zapošljavanje, pa će primati naknade sa biroa u zavisnosti od dužine radnog staža”, piše list.

Predsjednik URS-a Mlađan Dinkić i drugi funkcioneri koji su se poslije napuštanja Vlade preselili u parlament kao bivši poslanici, imaće pravo da primaju dosadašnju platu još tri mjeseca po prestanku mandata.

Novosti navode da je Demokratska stranka pritisnuta dugovima iz izborne kampanje 2012. godine već prepolovila platni spisak na kojem su prije dvije godine bila 143 imena.

Sekretarka DS Ljiljana Kuzmanović-Vujaković rekla je da platu od stranke, računajući centralu i ispostave po Srbiji, sada dobija 67 ljudi.

Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića, koja je takođe ostala ispod cenzusa, za većinu poslova angažovala je volontere
, pišu Novosti.

Srpska radikalna stranka, koja je prva prije dve godine “osjetila skidanje s državnog budžeta”, bila je primorana da od 35 zaposlenih zadrži njih 18, a plate su pale na 25.000 dinara.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender