27. 09. 2021.
Novi dokazi o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana

Novi dokazi o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana

Novi dokazi o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana

Kako je za tu televiziju nezvanično potvrđeno, postoje nova saznanja u vezi sa slučajem ubistva Ražnatovića, i razlozi ubistva jesu političke prirode, ali nema potvrda navoda da iza toga stoji nekadašnji politički vrh Srbije.

Kao osnovni razlozi za ubistvo, za sada se pominju Arkanovo potencijalno svjedočenje pred Haškim tribunalom, kao i susret sa jednim visokim zapadnim zvaničnikom za šta postoji svjedočenje više lica. Sve detalje bi, prenosi B92, trebalo da otkrije istraga.

Željko Ražnatović Arkan (48) ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela „Interkontinental“.

Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov tjelohranitelj Milenko Mandić Manda (1956) i Dragan Garić (1953).

Ražnatović je bio najpoznatiji kao vođe Srpske dobrovoljačke garde, paravojne formacije poznate kao „Arkanovi tigrovi“, ali je podjednako poznat i po raznim „mutnim“ aktivnostima širom Evrope u vrijeme bivše Jugoslavije. Izvjesno vrijeme aktivno se bavio i politikom.

Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića.

Bila je to druga presuda u ovom slučaju, pošto je prethodnu Vrhovni sud Srbije 2002. godine ukinuo zbog nedostatka dokaza.

Dobrosav Gavrić, bivši policajac, u Srbiji osudjen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici.

Televizija Pink danas je prenijela, pozivajući se na izvore u MUP-u, da se ovih dana završava obimna istraga o političkim ubistvima koja su obilježila vladavinu Slobodana Miloševića.

Dosadašnji rezultati istrage, kako je javila ta televizija, ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Milošević, a u toku su finalne provjere ovih navoda nakon čega se može očekivati zvanično saopštenje istražnih organa.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender