30. 11. 2021.
Banjalučanka evropski šampion u kik-boksu

Banjalučanka evropski šampion u kik-boksu

Banjalučanka evropski šampion u kik-boksu

Bila je jedini predstavnik Republike Srpske i Banjaluke na ovom prestižnom takmičenju. Osim ovog uspeha ona je u martu postala šampion BiH u ful kontaktu na državnom prvenstu održanom u Čapljini.

Ove medalje joj kaže znače mnogo i teraju je da trenira i radi još više jer samo tako dolaze rezultati.

– Ljubav prema kik-boksu se rodila u novembru 2012 godine. Došla sam u KK Sveti Georgije i počela da treniram. Prvo je bilo rekreativno, a onda sam na nagovor trenera Duška Zorića krenula u borbe i takmičenja, priča Nadežda.

Za samo dve godine već je uspela da osvoji sedam zlatnih i dve srebrne medalje. Posebno je zanimljivo da se takmiči u „tvrdim“ disciplinama, odnosno onima punih kontakta.

– Bilo je i povreda, ali je to sve deo sporta. Što se bolje pripremiš i više treniraš, to ćeš imati i manje povreda. Shvatila sam za ovo vreme koliko treniram kik-boks da je ovo sport velikog odricanja i da samo ukoliko budeš posvećen sto odsto možeš da uspeš – kaže Nadežda.

Ova čelična devojka je inače student Filozofskog fakulteta u Banjaluci, i to Odseka za predškolsko vaspitanje. Cilj joj je da nastavi da se bavi sportom, a pogotovo i edukacijom mladih.

ODRICANjEM DO USPEHA

DUŠKO Zorić, osnivač KK Sveti Georgije, kaže da je Nadežda primer kako rad vodi do uspeha.

– Ona je među prvima na treningu. Posvećena maksimalno. Dolazi u salu i kada nema trening da radi na sebi. Njeni rezultati su ostvareni u najjačim konkurencijama i pod VAKO svetskom organizacijom. To je za svaku pohvalu. Na svakom takmičenju predstavlja Banjaluku i Republiku Srpsku. Zato moram da kažem i da grad i RS moraju povesti računa o svojim šampionima. Ona je jedina mlada dama u ovom sportu i još je šampion. To mora neko da nagradi u Srpskoj – istakao je Zorić.

(Novosti(

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender