19. 01. 2022.
Hari Poter se vraća u novoj trilogiji

Hari Poter se vraća u novoj trilogiji

Hari Poter se vraća u novoj trilogiji

– Kada sam rekla da će zahvaljujući njemu “Fantastične zvijeri” postati stvarnost, nisam to govorila zbog promocije, već zato što je to istina. Imali smo jednu zajedničku večeru, potom smo razgovarali telefonom, i onda sam ja iz fioke izvukla nešto za šta sam do sada mislila da će samo ostati kao uspomena mojoj djeci – rekla je DŽoan K. Rouling.

Osoba o kojoj Roulingova govori je Kevin Cuhara, jedan od čelnika Vorner Bros, a ono što je izvukla iz fioke zapravo su njene bilješke nastale tokom rada na knjigama o Hariju. Јoš precniznije, to su nacrti nastali prilikom rada na enciklopedijskom izdanju “Magizoologija fantastičnih zvijer” koje je književnica objavila 2001. godine kako bi sakupila novac za dobrotvorne svrhe.

Tako će studio Vorner Bros i Rouolingova sarađivati na filmskoj trilogiji zasnovanoj na “Fantastičnim zvijerima”, prenosi Gardijan.

U pitanju će, kako je najavljeno, biti filmovi epskih razmjera, čija će se radnja odvijati sedamdesetak godina prije rođenja Harija Potera.

Naime, udžbenik “Čudesne zvijeri i gdje ih naći”, jedan je od udžbenika koji se koriste na Hogvortsu, školi za čarobnjake. Roulingova je o toj knjizi pisala još u prvom dijelu serijala o Poteru, i tada je ulogu autora knjige dodijelila NJjtu Skamanderu, “slavnom magizoologu”.

Upravo će Skamander biti glavni junak novih filmova, a Roulingova priznaje da ju je u nove avanture hrabro gurnuo Kevin Cuhara.

Јoš nema zvaničnih informacija o rediteljima, kao ni o datumu snimanja ili potencijalnim glumcima, ali iščekivanja su velika, posebno ako se zna da je serijal osam filmova o Hariju najuspješniju filmska franšiza u istoriji kinematografije, sa zaradom većeom od 7,7 milijardi dolara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender