19. 01. 2022.
Policija pokazala građanima šta ima i šta umije (FOTO)

Policija pokazala građanima šta ima i šta umije (FOTO)

Policija pokazala građanima šta ima i šta umije (FOTO)

Nije u pitanju nikakvo hapšenje u centru Banjaluke, niti potjera, već Tehničko-taktički zbor Ministarstva unutrašnjih poslova RS, odnosno pokazne vježbe povodom Dana policije Republike Srpske koji se obijlježava danas.

Dan policije 2

Okupljeni građani su policajce podržavali aplauzom, a na trgu je bilo i mnogo djece. Između ostalih, osnovci iz naselja Slatina dovezeni su da gledaju šta to rade ”čika policajci”.

dan policije 3

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je novinarima da se Dan policije Srpske ove godine dočekuje u dobroj bezbjednosnoj situaciji i poručio građanima da mogu biti sigurni da im policija može u potpunosti garantovati ličnu i imovinsku bezbjednost i građanska prava.

dan policije 4

Vasić je naglasio da je Policija Srpske relativno mala agencija, ali izuzetno sposobna za profesionalno obavljanje posla.
“Ne možemo da pokažemo sve ono što pokazuju velike policijske jedinice, koje u svom sastavu imaju i helokopterske timove, ali ono s čim raspolažemo i način na koji obavljamo svoj posao građanima može ulivati sigurnost”, rekao je Vasić.

Dan policije 5

On je istakao da je policija ove godine posebno zadovoljna jer dobija nova vozila, od kojih je prvi kontigent već isporučen.

Dan policije 6

Građani su komentarisali da vozila izgledaju baš ”svjetski”.

Dan policije 7

Govoreći o radu na sprečavanju kriminala i korupcije, Vasić je naveo da policija Srpske na ovom polju radi godinama, te podsjetio da je do sada u Republici Srpskoj procesuirano dvadesetak većih organizovanih kriminalnih grupa, što je u odnosu na veličinu zemlje i broj stanovnika izuzetno dobro.

Dan policije 8

U petak centralna manifestacija

Vasić je rekao da je u okviru obilježavanja Dana policije Srpske organizovano nekoliko manifestacija, od naučnih skupova u Trebinju i Banjaluci, davanja krvi u svim centrima javne bezbjednosti, do današnje pokazne vježbe na banjalučkom Trgu Krajine, dok je za petak, 4. aprila, planirana centralna manifestacija.

Dan policije 9

Dan policije 10

Dan policije 12

Dan policije 14

(Kontakt radio/Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender