28. 09. 2021.

U ”Bugarskoj” školi promovisana Antologija dječije poezije

Antologija u kojoj su objavljene pjesme 22 srpska pjesnika za djecu iz BiH promovisana je na skupu, koji je u banjalučkoj Osnovnoj školi “Georgi Stojkov Rakovski” organizovao Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Predstavnik Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Nikola Šobat rekao je novinarima da Zavod tradicionalno obilježava Međunarodni dan dječije knjige i da to čini i u sjedištu u Istočnom Sarajevu.

“U Zavodu će biti održana izložba dječijih radova, a svoje stihove kazivaće pjesnikinja Dara Sekulić i djeca iz Osnovne škole `Sveti Sava`. Na ovaj način družimo se sa djecom i pjesnicima iz Republike Srpske i promovišemo knjigu, kao i djecu koja imaju dara za pisanje”, rekao je Šobat.

Autor antologije i član Udruženja književnika Republike Srpske Mirko Vuković rekao je da je Antologija dobila i književnu nagradu za najbolju knjigu za djecu na Sajmu knjige u Banjaluci.

Osim pjesnika Vukovića, svoje stihove danas je kazivao i član Udruženja književnika Zoran Kostić, čija su pjesme uvrštena u antologiju. Stihove su recitovala i djeca iz ove banjalučke škole.

Direktor Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” Dušan Mišljenović zahvalio je pjesnicima za učešće na promociji i izrazio uvjerenje da će njihovi stihovi pobuditi želje učenika da pišu poeziju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender