06. 12. 2021.
U nedjelju počinju Dani Vlade S. Miloševića

U nedjelju počinju Dani Vlade S. Miloševića

U nedjelju počinju Dani Vlade S. Miloševića

Kecman je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da će otvaranju izložbe prisustvovati lični izaslanik predsjednika Srbije, jer su predsjednici Republike Srpske i Srbije pokrovitelji premijere dokumentarne drame “Solunci govore”, uz blagoslov NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

On je naveo da će izložba biti otvorena u 18.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor, dok je premijera dokumentarne drame “Solunci govore” zakazana za 20.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Kecman je rekao da će se, u okviru 15. “Dana Vlade S. Miloševića”, do 29. aprila smjenjivati 18 različitih priogramskih sadržaja u kojima će dominirati koncerti studenata i profesora banjalučke Akademije umjetnosti.

Prema njegovim riječima, predviđeno je veče klavirske muzike Franca Lista u izvođenju Dinka Blagojevića, koncert Hora Akademije umjetnosti posvećen Stevanu Stojanoviću Mokranjcu, koncert Banjalučkog trija, te koncert kamernog sastava “Kastra”.

Kecman je najavio da je za 11. i 12. april predviđeno održavanje Međunarodnog naučniog skupa “Vlado Milošević, kompozitor, etnomuzikolog i pedagog”, dok je za sam kraj manifestacije 28. i 29. aprila predviđena pretpremijera i premijera operete “Orfej u podzemlju” Žaka Ofenbaha.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender