06. 12. 2021.
Banjaluka nema para za naknade savjetima MZ

Banjaluka nema para za naknade savjetima MZ

Građani dojavljuju probleme Gradskoj upravi

Telefonski broj 051/244-593 građani su najviše pozivali da bi prijavili kvarove na javnoj rasvjeti (14 poziva), a deset poziva je bilo u vezi s oštećenjima gradskih saobraćajnica.

Zbog začepljenja šahtova i slivnika građani su zvali šest puta, a upućivali su pozive i zbog pasa lutalica. Građani su prijavljivali i oštećenja na seoskim putevima, a bilo je i poziva u vezi sa odvoženjem smeća, zamjenom i preraspodjelom kontejnera, te održavanjem zelenih površina, i dr.

Nadležno Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, u zavisnosti od toga šta su građani prijavljivali, odnosno pitali, preduzimalo je odrgovarajuće mjere.

– Ukoliko je riječ o prijavi kvarova ili problemima koji se odnose na redovno održavanje javne higijene, zelenila, komunalne opreme, javne rasvjete i slično, pristupalo se otklanjanju oštećenja ili kvarova. Ukoliko je riječ o pitanjima iz neke od oblasti koje pokriva ovo Odjeljenje, na njih smo odgovarali, a prijedlozi za izgradnju infrastrukture su evidentirani – rekli su u ovom odjeljenju i istakli da je značajna svaka informacija koju Gradska uprava dobije, kako od građana, tako i od drugih subjekata.

Podsjećamo, od 3. marta ove godine građani mogu direktno da prijave Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja oštećenja na saobraćajnicama i pješačkim površinama, horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, semaforima, zatim kvarove na javnoj rasvjeti, oštećenja ili uništavanje zelenih površina, komunalne opreme, klupa, korpi za otpatke, nadstrešnica na autobuskim stajalištima, kontejnerima za odlaganje otpada, itd.

Osim preko telefonskog broja 051/244-593, građani se mogu obratiti i u kancelariju 405 u zgradi Gradske uprave (od 8.00 do 16.00 časova). Građanima su na raspolaganju, 24 časa, i brojevi Centra za obavještavanje (121 i 051/212-500) i Odjeljenja komunalne policije (051/306-464 ili 348-846).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender