Đoković kralj Majamija!

Đoković kralj Majamija!

Od svih tenisera Đoković najčešće išao na doping test

U izvještaju ITF se navodi da je testirano 13 tenisera iz Srbije. Kroz najviše provjera od srpskih tenisera morao je da prođe Đoković. On je sedam puta išao na testiranja tokom turnira u prošloj sezoni, dok su ga ljekari i prateće osoblje posjećivali šest puta van takmičenja.

Janko Tipsarević je sedam ili više puta bio testiran tokom turnira u 2013, isto kao i Jelena Janković, dok je Ana Ivanović 10 puta davala uzorke krvi i urina.

– Ukupno smo uzeli 2.752 uzorka, od čega 1.545 od muškaraca, a 1.207 od žena. Na krv se odnosi 813 testova. To je za oko 600 testova više u odnosu na prošlu godinu – naveli su iz ITF.

Ostalo je nejasno da li je drugi reket svijeta Novak Đoković kontrolisan zbog njegovih dobrih igara ili zbog svojevremene podrške kolegi iz reprezentacije Viktoru Troickom koji je suspendovan najprije na 18 mjeseci, a potom mu je kazna smanjena na godinu zato što na turniru u Monte Karlu nije dao uzorak krvi na zakazanom doping testiranju, već dan kasnije.

– Ovo dokazuje da sistem Svetske antidoping agencije (VADA) i sama agencija ne funkcionišu. Ne verujem im više. Nemam više poverenja u ono što se događa. Ne znam da li će se sutra desiti da osobe zadužene za doping kontrolu, koje su predstavnici VADA na turnirima, zbog svog neprofesionalizma, zbog svog nemara, zbog njihove nesposobnosti da objasne pravila na pravi način, ne znam da li će zagubiti moj uzorak ili nešto još gore od toga – izjavio je svojevremeno Đoković.

Pravila

Podrška Novaka Đokovića sunarodniku Viktoru Troickom izazvala je reakciju ITF.

– Pravila antidopinga mogla bi da budu promijenjena tokom 2014. godine. Ukoliko igrač iz nekog razloga odbije da da uzorak krvi, kontrolor mora da zove supervizora turnira ili sudiju koji će utvrditi dalje korake. Treba istaći da će to biti učinjeno zbog slučaja “Troicki”, jer su igrači u panici da je isto to moglo da se desi njima – rekao je ITF menadžer Stjuart Miler.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender