27. 09. 2021.
Evropsko prvenstvo u raftingu, Međunarodna regata i Sajam avanturizma

Evropsko prvenstvo u raftingu, Međunarodna regata i Sajam avanturizma

Ruski rafteri na pripremama u Tijesnom

Trener ruskog tima Aleksandar Sviridov prezadovoljan je viđenim u kanjonu Tijesno. “U Banjaluci nam je odlično, rijeka je sjajna, staza je prirodna, što nas puno raduje. Kod nas je još veoma hladno, ima i snijega, pa smo odlučili doći u Banjaluku, da se što bolje pripremimo i upoznamo sa stazom, ljudima, organizacijom”, rekao je Sviridov Srni.

Ruski tim dolazi iz Autonomne Republike Altaj, koja se nalazi u samom srcu Azije, gdje se spajaju ruska tajga, stepe Kazahstana i pustinje Mongolije. Najveće rijeke su Katun i Bija, na kojima trenira ruski tim.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin ističe da svi oni sami snose troškove smještaja i ishrane, tako da se očekuje sigurna zarada.

“Polazeći od iskustva sa Svjetskog prvenstva, dolasci turista i takmičara će, kako se bliži početak prvenstva, biti sve češći i masovniji. Na nama je da uradimo dobru promociju i da se dodatno pozicioniramo na evropskoj sportskoj i turističkoj mapi”, rekao je Barašin.

On je istakao da je Turistička organizacija Banjaluke na sajmu avanturističkog turizma u Nišu promovisala predstojeće Evropsko rafting prvenstvo, te da će ga promovisati i na tradicionalnom sajmu u Budvi.

U Rafting klubu “Kanjon” uveliko rade na pripremama za predstojeće prvenstvo.

“Organizaciono sve teče prema predviđenom planu. Kanjon Vrbasa i Banjaluka će od 21. do 25. maja ugostiti najbolje raftere iz 27 evropskih zemalja u svim uzrasnim kategorijama u obje konkurencije, `sprint` i `hed tu hed”, ističe predsjednik Kajak kanu i rafting saveza BiH i direktor Prvenstva Aleksandar Pastir.

Organizatori ističu da su u toku i prijave za volontere, bez čije podrške ne bi bilo moguće organizovati velike sportske manifestacije, pa tako ni Evropsko rafting prvenstvo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender